Dragan Bjelogrlić izašao iz pritvora i dao prvu izjavu: Žao mi je što sam nasjeo na grozne provokacije


Dragan Bjelogrlić izašao iz pritvora i dao prvu izjavu: Žao mi je što sam nasjeo na grozne provokacije

Žao mi je što se gospodin Antonijević ne znam zašto, pojavio baš u trenutku kada sam imao dvije veličanstvene premijere - rekao je glumac.

- Žao mi je što sam nasjeo na grozne provokacije gospodina Antonijevića koje traju više od godinu i po dana. Žao mi je što se gospodin Antonijević ne znam zašto, pojavio baš u trenutku kada sam imao dvije veličanstvene premijere. Žao mi je što nisam izdržao da dostojanstveno ignorišem njegove grozne provokacije, što sam dozvolio da ovo baci senku na ova dva divna događaja. Žao mi je što sam to uradio – kazao je danas neposredno nakon što je izašao iz niškog Osnovnog javnog tužilaštva Dragan Bjelogrlić.

On je saslušan u svojstvu osumnjičenog za nasilničko ponašanje čija je žrtva bio reditelj Predrag Gaga Antonijević koga je juče ujutro istukao u kafeu hotela „Ambasador“ u centru Niša. Nakon saslušanja tužilaštvo je odlučilo da mu ukine zadržavanje koje je juče određeno Bjelogrliću, zbog čega je prošlu noć proveo u pritvorskoj jedinici KPZ u Nišu.

On je zahvalio ljudima iz tužilaštva i kako je kazao „divnim policajcima Niša“.

- Uvijek sam se pitao zašto volim ovaj grad, shvatio sam da je to zato što je i u najtežim trenucima ovaj grad uz mene. Zahvaljujem se tužilaštvu što su bili profesionalni, što nisu podlegli pritiscima, što sam uspio da objasnim šta se zaista desilo, jer ništa nije bilo onako kako su pisali režimski tabloidi – rekao je popularni glumac i reditelj.

Na pitanje novinara Telegrafa da li će se vratiti na Filmske susrete, odgovorio je:

- Ako dobijem nagradu!

Njegov advokat Goran Draganić istakao je da su vještačenja pokazala da njegov klijent nije bio ni pod uticajem alkohola ni psihoaktivnih supstanci, kao što su prenijeli neki mediji.

- OJT u Nišu je donijelo odluku o ukidanju mjere zadržavanja tako da će se Dragan upravo sada uputiti ka svojoj kući i nadam se večerašnjoj premijeri. Postupak koji je vođen pred OJT je bio korektan i profesionalan. Moram da kažem da je bilo otežano raditi zbog velikog medijskog linča koji je vođen preko tabloida. Raduje nas činjenica da je uprkos svim pritiscima i nekih državnih organa i ministarstava, OJT donijelo odluku o ukidanju mjere zadržavanja – kazao je Draganić.

Izvor: telegraf.rs/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter