Drago Ćosić dobio otkaz na HRT-u


Drago Ćosić dobio otkaz na HRT-u

Poznati sportski komentator Hrvatske Radio-televizije Drago Ćosić dobio je otkaz nakon afere sa navodnom preprodajom VIP ulaznica za utakmice Svjetskog prvenstva u Rusiji.

– Drago mi je jutros poslao SMS da je dobio otkaz. Idemo u radni spor, to neće proći jer nema elemenata krivičnog djela – rekao je Ćosićev advokat Mate Matić za Index.hr. Prema prvim informacijama Ćosić neće dobiti otpremninu.

Prije nekoliko dana hrvatsku javnost šokirala je vijest da su iz European Broadcasting Uniona (EBU), krovnog udruženja javnih televizija u Europi, od FIFA-e dobili informaciju o preprodaji njihovih ulaznica na crnom tržištu. Riječ je o ulaznicama koje je, prema serijskim brojevima, od EBU-a dobio HRT.

Istraga koju je HRT proveo navodno je pokazala da je u ime HRT-a zatraženo 40 ulaznica za SP mjesecima prije spektakla u Rusiji.

Uprava HRT-a, neslužbeno, tvrdi da o tome nisu imali pojma. Kažu da su od FIFA-e i EBU-a saznali da su dvojica njihovih radnika, Drago Ćosić i međunarodni koordinator Saša Dedić, zatražili i dobili četrdesetak ulaznica i njima raspolagali prema vlastitom nahođenju, piše Klix.

U međuvremenu se u cijelu priču uključio i DORH.


Izvor: Klix.ba