Dvije žene i beba poginule kod Hadžića


Dvije žene i beba poginule kod Hadžića

Na magistralnom putu M-17 Hadžići- Pazarić, u mjestu Zovik, nedaleko od Sarajeva, saobraćaj je u potpunosti obustavljen zbog teške nesreće u kojoj je troje smrtno stradalih.

Na terenu su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, a specijalci su blokirali prilaz mjestu saobraćajne nesreće. Saobraćaj se preusmjerava preko Gradca. 

Tužilac iz Tužilaštva Kantona Sarajevo stigao je na mjesto tragedije te je i zvanično počeo uviđaj. 

Prema potvrđenim informacijama, a koje je portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić dao novinarima, stradale su dvije žene i dijete. 

Do nesreće je došlo kada se putnički automobil u kojem su se nalazile stradale osobe direktno sudario s kamionom. Prema riječima portparola MUP-a KS, vozaču kamiona je takođe ukazana ljekarska pomoć i on se nalazi na mjestu nesreće. O uzrocima i okolnostima nesreće za sada nije mogao konkretno govoriti. Šta se tačno dogodilo, biće poznato nakon uviđaja.

Ono što je vidljivo na mjestu događaja je da je putnički automobil prešao u lijevu traku i direktno se sudario sa kamionom koji je prevozio beton.

Kako je za Faktor posvjedočio jedan od očevidaca događaja, on je dotrčao do unesrećenih, ali u tom momentu niko nije davao znakove života.

-Neki momci su već bili razvalila vrata automobila. Pokušali su izvući unesrećene. Na zadnjem sjedištu je bila beba. Međutim, niko nije pokazivao znakove života. Jedino što su mogli uraditi je da čekaju dolazak policije i ljekara. Koliko sam vidio, u autu "peugeot 307" su bile i dvije žene - rekao je očevidac za Faktor.

Izvor: faktor.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks