Edin Dino Puškar: Račun se platiti mora (Foto)


Edin Dino Puškar: Račun se platiti mora (Foto)

Dođe vrijeme svakom čovjeku, svakom roditelju, svakom ocu da stane. Da podvuče crtu i sagleda svoj život. On tada zastane okrene se i pogleda svoju djecu. Svoje kćeri i sinove. Pogleda svog sina. Svog nasljednika.

A gdje je Davoru David. Gdje mu je sin? U šta? U koga Davor da pogleda? Gdje su Davidova djeca što su trebali biti Davorovi unučići. Gdje je David? Ubili ste ocu sina. Zar Davor nije imao pravo da sinu sprema svadbu, da se raduje njegovoj sreći. Zar nije? Znate li šta ste uradili ubice i prokletnici? Znate li? Ubili ste Davida.

Pa ste natjerali oca da danima traži svoje najmilije,svoju krv. Svog sina. Zna da je živ. Osjeća to srce i duša oca. A ne može ga naći.

I onda otac dobije vijest koju niko nikada ne bi trebao da čuje. Ubili ste mu sina. Prokletnici. Pa onda lažete i uspomenu na sina dirate i prljate svojim lažljivim ustima. Ubice i prokletnici. U kakve ste to ljude izrasli, u kakve monstrume pretvorili. Znaju li vaši roditelji i vaša djeca da ste ubice? Jeste li im se pohvalili? Čemu se nadate? Kakvu budućnost planirate?

Foto: Davorin Reljić

Ali račun se mora platiti. Sada ste vise nego ikada svjesni da je račun ispisan i da neminovno stiže na naplatu. Ubice.

Mislili ste plakaće otac mjesec-dva kao i svi drugi i prestati. E pa nije tako. Ubistvom ste ga slomili. Ali lažima o njegovom sinu ste probudili ono što samo bog daje. Probudili ste pravedan bijes koji će vas uništiti.

Sada tražite način kako da se opravdate. Kasno je i načina nema. Tri godine ste imali da pričate. Tri godine. Mnogo je to dana gospodo. Ćutali ste. A morali ste znati da se račun mora platiti. 

Dosta je otac kumio, molio, tražio. OPROSTA I ZABORAVA NEMA! PRAVDA ZA DAVIDA!

Piše: Edin Dino Puškar
Foto naslovna: index.hr
Izvor: facebook.com/DinoEdin69/posts/1121585121635987

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter