Eliminisan Đoković u Monte Karlu - Medvedev kaznio Novakovu lošu igru

Eliminisan Đoković u Monte Karlu - Medvedev kaznio Novakovu lošu igru

Novak Đoković odigrao je veoma loš meč u četvrtfinalu Mastersa u Monte Karlu. Srpski teniser je napravio preveliki broj grešaka tokom meča koje je Danil Medeved iskoristio i kraju slavio sa 2:1, te došao do prve pobjede nad brojem 1 u svojoj karijeri.

Novak Đoković je odigrao veoma dekoncentrisano u prvom setu. Dopustio je Medvedevu da u potpunosti diktira ritam, dok je on pravio veliki broj neiznuđenih grešaka. U prvom setu srpski teniser je imao samo tri vinera, dok je loš servis umnogome kumovao da Rus napravi dva brejka na početku i kraju seta za sigurno vođstvo.

U drugom setu srpski teniser je napokon popravio igru. Nekoliko dobrih skraćenih lopti donijele su Đokoviću sigurnost i borbenost kao i prve brejk lopte u meču.

U trećem gemu napokon je Novak iskoristio treću šansu i došao do prednosti koju je sačuvao do kraja drugog seta.

Đoković je u trećem setu opet imao probleme sa servisom. Nije uspio da napadne rivala na kvalitetan način, propustio je gem loptu u četvrtom gemu, a nakon toga napravio velike greške. Rus je vezao čak devet poena, i došao je do prednosti 4:1. Novak je uspio da pri vođstvu Rusa 5:1 napravi ribrejk i ostane u meču.

Međutim srpski teniser odigrao je veoma loše na svoj servis i izgubio sa 2:6.

 

Izvor: Blic