Elvir Peštalić: Odlazi tata sine! Vratiću se po vas kad pronađem sreću, bahati prokletnici nam otimaju budućnost


Elvir Peštalić: Odlazi tata sine! Vratiću se po vas kad pronađem sreću, bahati prokletnici nam otimaju budućnost

Oprosti mi sine što odlazim.Vratiću se po vas kad pronađem sreću. Oprosti mi sine zbog ovog trenutka. Oprosti mi što odlazim daleko od tebe i tvoje majke.

Probao sam sine, Bog mi je svjedok. Tražio sam posao. Želio sam da ti pružim sve ono što ja nisam imao. Ali nisam uspio ovdje. U svojoj zemlji. U zemlji sine u kojoj smo sanjali našu sreću zajedničku.

Nisam mogao sine od NJIH. Silnika koji se nalaze između nas i sreće. Oni su sine prokletnici koji nam otimaju budućnost i uzimaju sreću. To su ti sine moj, oni na plakatama koje još skinuli sa bandera nisu.. Nisam mogao sine moj boriti se sa njima. Nisam imao snage ni moći..

Odlazim sine u tuđu zemlju. Kažu da tamo postoji sreća na svakom koraku. Ja iskreno, ne vjerujem dok ne vidim.. Otišao je i čika Samir, Adis,.. Otišao je i naš dobri Bedro. I vidio si sine moj da su njihova djeca sretna.. Vidio si da su sretni kada su ovdje.. To nisu isti ljudi, sine. Iz njih zrači sreća..

Ako se osvjedočim sine da je tamo SREĆA i vi ćete za mnom. Žalićemo za bosanskim šumama i predivnim rijekama. Žalićemo za nanom i djedom. Za tvojim drugovima, ali barem nećemo gledati NJIH. Njihova bahaćenja.

Vidiš sine moj, ubijaju nam djecu i niko ne odgovara. Kao da vi niste djeca. Samo su NJIHOVA djeca-djeca.. Idem sine a grudi mi se raspadaju..Ne mogu ni pričati. Oči sam sinoć isplakao. I ja i tvoja majka..

A njima sine oprostiti nikad neću.. Neću im oprostiti ovo naše vrijeme razdvajanja. Neću im oprostiti čitanja priča pred spavanje, nedjeljnja pecanja.. Neću im oprostiti nedjeljnja zajednička jutra.. Neću im oprostiti sine moj i tvoj prvi roditeljski kad kreneš u školu.. Neću, a nemoj ni ti..

Jer làžu nas sine moj da ih je briga. Što smo nesretni. Što odlazimo. Što ostavljamo sve. Lažu sine i da ih je briga za državu u koju se kunu a kojoj su pokrali sve do temelja..

Zapamti i nikad im nemoj oprostiti.. Čuvaj se sine moj. Slušaj majku.. Ja ću vas stalno zvati.. I srešćemo se tamo kada pronađem SREĆU.. Bićemo i mi nekad sretni, sine. Obećavam!

Teško mi je sine, jer vas volim.

Piše: Elvir Peštalić
Foto naslovna: Ilustracija
Izvor: Facebook/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter