Šest godina od smrti velikog čovjeka Gavrila Bate Bobara (Audio/Foto)


Šest godina od smrti velikog čovjeka Gavrila Bate Bobara (Audio/Foto)

Gavrilo Bato Bobar, iznenada je preminuo 30. septembra 2014. godine u 59. godini života nakon što je u bijeljinsku bolnicu dovezen bez znakova života, kada su ljekari mogli samo da konstatuju smrt. Bobar je rođen 5.maja 1955. godine u Bijeljini gdje je i živio.

Bio je vlasnik kompanije „Bobar" koja je u poslovnom svijetu prisutna od 1989. godine i koja je poslovala u pet država - BiH, Makedoniji, Njemačkoj, Engleskoj i SAD.

Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece..

Bobar je bio u izuzetno dobrim odnosima sa Miloradom Doidkom. Bio je poslanik SNSD u NSRS, a i kandidat te stranke za gradonačelnika Bijeljine. Nakon Bobareve smrti, njegovo poslovno carstvo počelo je da propada. Među firmama koje su finansijski uništene je i Bobar banka vrijednosti preko 200.000 000 KM.

Zanimljivo je, kako tvrde dobro upućeni izvori,  da je Dodik ostavio na "cjedilu" porodicu Gavrila Bate Bobara, kojima je obećao nakon njegove smrti da će pomoći u stabilizaciji kompanije Bobar, ali im se nakon toga više nije javljao.

Izvor: rtvbn.com

Šesta godišnjica smrti Gavrila Bate Bobara (Audio/Foto)

Danas je šestogodišnjica smrti velikog čovjeka, humaniste i biznismena Gavrila Bate Bobara. Čovjeka za čije ime se veže jedan od najvećih biznisa od kako postoji Republika Srpska. Biznisa koji je zapošljavao ogroman broj radnika i u budžete gradova, entiteta i Bosne i Hercegovine uplaćivao desetine i desetine miliona maraka. Biznisa koji se raširio našim regionom ali i širom svijeta i trajao nešto više od dvadeset tri godine. Danas se taj biznis i njegovi ostaci razvlači po sudovima, medijima i ružnim pričama.

Nije to zaslužio Gavrilo Bobar i sve ono što je on uradio za svoju Bijeljinu, Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu. Više od dvadeset godina su bili dugi redovi svih onih koji su čekali i dočekali da ih primi i sasluša Gavrilo Bato Bobar. Malo koga od njih je odbio a nema onih kojima nije na bar neki način pomogao.

Zato molim sve vas, a znam da vas ima na hiljade, kojima je pokojni Gavrilo pomogao, da danas pogledate u nebo i da se pomolimo za pokoj duše i oprost grijehova Gavrila Bate Bobara, jer niko nije bezgrešan! 

U povodu sjećanja na Gavrila Batu Bobara Infomedia Balkan objavljuje razgovor koji je u studiju Bobar radija prošle godine povodom godišnjice njegove smrti sa bijeljinskim advokatom Milošem Stevanovićem vodila nedavno preminula Željka Spremo, kao i prošlogodišnje podsjećanje Bobar radija.  

 

 

Piše: Stojadin Knežević
Foto naslovna: rtvbn.com
Video/Audio: Bobar radio/youtube.com
Izvor: Infomedia Balkan 

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks