Evo zašto Stojanović nije prihvatio ponudu SDS i PDP i kandidaturu za gradonačelnika Bijeljine

Evo zašto Stojanović nije prihvatio ponudu SDS i PDP i kandidaturu za gradonačelnika Bijeljine

Advokat Midrag Stojanović saopštio je danas da nije mogao prihvatiti kandidaturu za gradonačelnika Bijeljine koju su mu kao nezavisnom kandidatu ponudili SDS i PDP. On je potvrdio da je danas imao razgovor sa predsjednicima opštinskih organizacija SDS i PDP vezano za tu inicijativu. "S žaljenjem, uz iskrenu zahvalnost na razumjevanju i podršci koju su meni dali nosioci ove inicijative, nisam mogao prihvatiti navedenu kandidaturu", saopštio je Stojanović.

Osnovni razlog za ovakvu njegovu odluku, kako je saopštio, jeste činjenica da se shodno članu 42 Zakona o advokaturi  izbor na javnu funkciju podrazumjeva brisanje iz članstva u Advokatskoj komori dok traje javna funkcija i nemogućnost  rada u advokaturi. "Takođe izborom na javnu funkciju gradonačelnika i brisanje iz advokatske komore, podrazumjevalo bi moju nemogućnost daljeg rada na odbrani pred MKSJ u Hagu u predmetu generala Ratka Mladića. Uz 13 predmeta ratnih zločina koje imam u Sudu BiH u završnoj fazi suđenja, praktično je bilo nemoguće da prekinem sa svojim profesionalnim angažmanom", kaže se u saopštenju.

On se zahvalio, kako kaže, prije svega ljudima koji su me planirali kandidovati, mnogobrojnim saradnicima, prijateljima i građanima koji su ga pozivali i davali podršku. "Svjestan činjenice da ovom gradu stvarno trebaju promjene koje građani očekuju, svima želim dalji uspjeh u radu na dobrobit građana Semberije i Bijeljine", saopštio je Stojanović.

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks