-Fejzbuk gradonačelnik- Taj direktor je kadar Petrovićevog SDS iz koga je on izlazio i opet dolazio, nije loparski


-Fejzbuk gradonačelnik- Taj direktor je kadar Petrovićevog SDS iz koga je on izlazio i opet dolazio, nije loparski

„Ne želim da učestvujem u (ne)radu i cirkusijadi Ljubiše Petrovića“ Puklo među funkcionerima SDS, načelnik Lopara žestoko prozvao gradonačelnika Bijeljine
Načelnik Lopara Rado Savić, putem Fejsbuka, obratio se javnosti, ali i partijskom kolegi, gradonačelniku Bijeljine, Ljubiši Petroviću.

Prinuđen je, kako kaže, da se na ovaj način obraća na temu „Eko Depa“ jer Petrović „već duži period vodi Fejsbuk kampanju i putem pojedinih bijeljinskih medija plasira priču kako mi iz Lopara, i ja lično, štitimo direktora Dragišu Marjanovića“.

-Prije svega želim reći da ja normalnim smatram, ukoliko ima neki problem sa mnom ili inače, da mi se gradonačelnik Petrović obratio, ako ništa kao stranačkom kolegi. Pozvao, došao, popio kafu, razgovarao sa mnom, potrudio se da riješimo problem, pokrenuo neke nove inicijative i projekte u interesu za sve građane. Ništa od toga nikada nije uradio, pa sam prinuđen da ovako odgovorim iako znam da Fejsbuk nije mjesto na kojem se rješavaju problemi i na kojem se radi za interes građana – piše Savić.

Sakrivanje nerada

Kako kaže, politika i život za njega nisu lajkovi niti bacanje kamenjem na druge da bi sakrio svoj (ne)rad.

-Naglašavam da Dragiša Marjanović, direktor „Eko Depa“ nije ni kadar ni izbor opštine Lopare, nego je iz garniture pokojnog Miće Mićića u koju je Petrović dolazio i odlazio, i s kojima je blisko sarađivao, i kroz SDS i kroz neke druge partije. Uopšte me ne zanima direktor Marjanović i ne vidim zašto on ne bi mogao odgovarati ako krši zakon, kada niko nije mogao zaštiti direktora i odbornika Zlatana Lazarevića iz SNSD – napisao je Savić.

Kako je došlo do problema?

Prema riječima Savića, do dolaska Petrovića na čelo Bijeljine jednom godišnje su imali sastanak načelnika i gradonačelnika Bijeljine na kojem su razgovarali o funkcionisanju „Eko Depa“. Od kada je Petrović preuzeo dužnost gradonačelnika Bijeljine, za pune tri godine, tvrdi Savić, nijednom nije sazvao takav sastanak, iako Bijeljina u vlasničkoj strukturi preduzeća ima 67 odsto, a od ostalih opština, Ugljevik 10, Lopare 10, Čelić 8 i Teočak pet procenata.

–Umjesto da razgovaramo o problemima i donosimo odluke, Petrović je pred kamerama i putem Fejsbuka krenuo u smjenu direktora, a da nas ni tada nije pozvao i kao manjinske akcionare obavijestio o čemu je riječ. Ne sporim pravo Petroviću da traži smjenu i da smijeni direktora, ali mi u tom cirkusu ne želimo da učestvujemo jer je više nego jasno da nisu važni stvarni problemi „Eko Depa“ već populistički maniri. Posebno, lično ja nisam u Skupštini „Eko Depa“, niti se smatram svemogućim koji treba svakom loncu da bude poklopac, niti je moje da se populistički miješam. Moj politički stil nikada nisu i nikada neće biti upadanje na sastanak s kamerama, prijetnje krivičnim prijavama radnicima opštine, naručivanje priloga na TV i slične gadosti. To mi ne dozvoljava ni moj kućni odgoj – poručuje Rado Savić.

Kaže da je ovakvo ponašanje odavno prešlo sve granice pristojnosti i to je jedini razlog zašto ne želi da učestvuje u ovom (ne)radu i cirkusijadi Ljubiše Petrovića.

“Da li je moguće da baš niko ne valja”

-Treba da znate i to da ni jedan načelnik opštine nije sebe predložio u Skupštinu „Eko Depa“,  kao što je to učinio gradonačelnik Bijeljine, s ciljem da bi se kroz tu Skupštinu bavio sakupljanjem jeftinih političkih poena, dok realni problemi „Eko Depa“ ostaju i dalje neriješeni. I možda ja i nisam u pravu, ali: Kako je moguće da Petrović ne može sarađivati ni sa jednim kolegom iz okruženja Bijeljine? Da li je moguće da baš niko ne valja? Želim naglasiti i da je opštinu Lopare najviše koštao „Eko Dep“, jer su pojedini dijelovi opštine udaljeni od deponije i 70 kilometara. Istovremeno, i mi i Bijeljina plaćamo istu cijenu deponovanja. I da građani Bijeljine znaju, i to otpada što mi dovezemo za cijelu godinu, Bijeljina doveze za 15 dana – kaže Savić.

-Takođe, nije naša želja bila da deponija bude tu gdje je sada. I mi smo ugurani u taj projekat i natjerani da konzerviramo našu deponiju još 2009.godine. Na kraju, zbog čitave ove situacije, predložiću Skupštini opštine Lopare da razmotrimo mogućnost izlaska iz ovog projekta, i da mi iz majevičkih opština tražimo zajedničko rješenje za nas. Jer, saradnja sa normalnim ljudima nema alternativu! – napisao je načelnik Lopara.

Podsjećamo, Petrović je, takođe na Fejsbuku, 24. novembra objavio post pod naslovom „Da li to Lopare, Ugljevik i Čelić štite direktora Eko-Depa Dragišu Marjanovića“?

– Skupština “Eko-Dep” juče nije održala svoju redovno zakazanu 9. sjednicu, jer predstavnici iz Lopara, Ugljevika i Čelića su iznenada otkazali svoj dolazak. Ništa to ne bi bilo čudno i simptomatično da sve tri opštine ne otkazuju svoj dolazak i pravdaju nedolazak svojih predstavnika gotovo u isto vrijeme i dan prije održavanja sjednice – napisao je tada Petrović.

Piše: Slobodan Popadić
Foto naslovna: Siniša Pašalić/Goran Šurlan/RINGIER/COMBO
Izvor: srpskainfo.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter