Finale NBA - Šampion se ne predaje, Golden Stejt izborio šesti meč

Finale NBA - Šampion se ne predaje, Golden Stejt izborio šesti meč

Aktuelni NBA šampion Golden Stejt je uspio da smanji rezultat protiv Toronta na 2:3 pošto je slavio u petoj utakmici sa 106:105.

Voriorsima se za ovaj meč vratio Kevin Durent, ali su opet ostali bez njega, jer je u trećem minutu druge četvrtine doživio povredu Ahilove tetive, te ga po pisanju američkih medija neće biti do kraja finalne serije.

U pobjedničkom timu Stef Kari je ubacio 31 poen, te imao osam skokova i sedam asistencija, Klej Tompson je dodao 26, DeMarkus Kazins 14, pomenuti Durent 11, a Drejmond Grin je je uz 10 poena imao isto toliko skokova i osam asistencija.

Na drugoj strani Kavai Lenar je postigao 26 poena, kojima je dodao 12 skokova i šest asistencija, Kajl Lauri je ubacio 18, Mark Gasol 17, Serž Ibaka 15, Paskal Sijakam 12, a Fred VanVlit 11 poena.

Šesta utakmica biće odigrana u “Orakl” Areni u Ouklendu u petak rano ujutro (3 časa) po asrednjeevropskom vremenu. Ukoliko Voriorsi izjednače na 3:3 sedmi meč je na rasporedu u noći između nedjelje i ponedjeljka, a domaćini će da budu Voriorsi.


Izvor: Blic