Galić priznala da je Dodik prije mjesec dana podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH, koji ne priznaje


Galić priznala da je Dodik prije mjesec dana podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH, koji ne priznaje

Galić o Dodiku: Ne priznaje Ustavni sud BiH, a podnosi apelacije - Predsjednica Ustavnog suda Valerija Galić na čelu je ove institucije od 2022. godine, a zaposlena je u sudu od njegovog formiranja.

U razgovoru za N1 govori o pristiscima na sud, odlukama koje se ne provode, o manjku sudija i legitimitetu ove ustanove, o stranim sudijama ali i o Visokom predstavniku.

O imovini. Zašto je država titular, entiteti ne. O odnosu Milorada Dodika, ali i federalnih vlasti, o svemu ovome govorila je u intervjuu za N1.

Intervju u cjelosti možete pogledati u Newsnightu N1 TV koji je na programu od 21 sat.

Izvor: n1info.ba

Dodik priznaje Ustavni sud BiH - Nedavno podnio apelaciju

Predsjednica Ustavnog suda BiH izjavila je da je predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik nedavno podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH.

"Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prije mjesec dana podnio je apelaciju Ustavnom sudu BiH, iako je Narodna skupština Republike Srpske još prošle godine donijela Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH. Dodikova apelacija Ustavnom sudu BiH odnosi se na klevetu", izjavila je predsjednica Ustavnog suda BiH Valerija Galić za N1 i dodala:

“Prije mjesec dana, gospodin Dodik, koji ne priznaje Ustavni sud BiH, podnio je jednu apelaciju Ustavnom sudu BiH koja se odnosi na klevetu”.

Ona nije iznosila druge detalje o podnesenoj apelaciji.

Foto naslovna: N1
Izvor: n1info.ba/rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter