Gdje su -crvene linije- između SDS i Narodnog fronta Jelene Trivić? Kako će izgledati opoziciona scena Srpske?


Gdje su -crvene linije- između SDS i Narodnog fronta Jelene Trivić? Kako će izgledati opoziciona scena Srpske?

"Crvena linija je pređena kada ste otišli na kanabe" - Poštovani predsjedniče Miličeviću, crvena linija je pređena kad ste otišli na kanabe kod vođe "nakaradnog" režima, koji biste vi kao trebali srušiti - naveo je, kako je saopšteno iz Narodnoj fronta, jedan od osnivača NF prof. dr Slobodan Stanić, saopšteno je iz te stranke.

U saopštenju se navodi da Stanić kaže da tvrdnje da neko usitnjava opoziciju ne stoje, te da upravo Miličević svojim djelovanjem usitnjava SDS, te pita, zašto bi neko, da je stanje tamo koliko toliko dobro, odlazio iz SDS-a.

- Zaokupljeni unutarstranačkom borbom, upravo Vi održavate ovaj, kako sami kažete, "nakaradni" sistem na vlasti, jer Vama je uvijek neko drugi kriv, ali umjesto da se bavite Narodnim frontom, bolje analizirajte ko sve od Vas ima lijepe ugovore i doznake od režima, već godinama - kaže Stanić.

On poručuje da za Narodni front niko ne treba da brine, te da je upravo u njemu snaga koja će povezati narod i pomesti ovaj "nakaradni" režim, te dodaje da će Narodni front baš suprotno od, kako kaže Miličevićevog mišljenja , postati dominantan politički faktor u Republici Srpskoj i oduvati režim i sve iz njegovog aktivnog i rezervnog sastava.

- Da ste barem upola ovako radili protiv režima, kao protiv Narodnog Fronta i Jelene Trivić, prijeko potrebna promjena vlasti bi se davno desila- zaključio je Stanić, saopšteno je iz Narodnog fronta.

Izvor: rtvbn.com

Miličeviću jasna poruka: Crvena linija pređena

Dan prije održavanja Skupštine Narodnog fronta objaviti prelijetanje narodnog poslanika Srpske demokratske stranke u Narodni front je jasna poruka Jelene Trivić Srpskoj demokratskoj stranci, istakao je dr Milan Miličević, v.d. predsjednika Srpske demokratske stranke.

„Na neke ranije prelaske iz SDS-a sam ostao suzdržan i strpljiv ali je sada crvena linija pređena. SDS i ja lično smo pružili Jeleni Trivić, kao zajedničkom opozicionom kandidatu za predsjednika Republike Srpske, jasnu, iskrenu i maksimalnu podršku širom Republike Srpske. Njenu kampanju je iznijela  Srpska demokratska stranka  uz podršku PDP-a i Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića ali svi znaju da te kampanje bez SDS-a ne bi moglo uopšte biti. Tako je bilo i sa organizacijom protesta koji su održani u Banja Luci poslije izbora a kojih bez SDS-a ne bi ni bilo moguće organizovati“, pojasnio je Miličević.

On je kazao da je koristio svaku moguću priliku da  javno kaže da usitnjavanje opozicionog djelovanja samo koristi trenutnoj vlasti u Republici Srpskoj ali to neki nisu željeli shvatiti niti čuti zaslijepljeni svojim ličnim ambicijama.

„Napraviti političku partiju kao simbiozu političkih nezadovoljnika iz različitih političkih partija koji nisu ostvarili svoje lične ambicije, koje su često u potpunom neskladu sa njihovim objektivnim sposobnostima  i očekivati da oni budu snaga koja će promijeniti ovu nakaradnu vlast u Republiku Srpsku je naivnost i potpuna zabluda“ kazao je v.d. predsjednika SDS.

Miličević je poručio da bez obzira na sadašnje stanje opozicije Srpska demokratska stranka nastavlja jasnim putem  a to je beskompromisna borba protiv trenutne vlasti te očuvanje teritorije i nadležnosti Republike Srpske.

„Srpsku demokratsku stranku nije uspio uništiti ni Visoki predstavnik, ni američke sankcije, ni Milorad Dodik, ni silne gomile novca kojom su kupovali preletače iz SDS-a i od njih pravili razne stranke. Međusobna nerazumijevanja unutar opozicije u ovom momentu stvaraju odličnu atmosferu za ostanak  na vlasti SNSD-a i njihovih koalicionih partnera. Srpska demokratska stranka se nada da još uvijek ima vremena, mudrosti i želje da opozicija krene zajedničkim putem rušenja trenutne vlasti a ne putem međusobnog podrivanja“, zaključio je Miličević.

Poslanik SDS Aleksandar Trninić juče se pridružio Narodnom frontu Jelene Trivić.

Foto naslovna: Facebook
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter