Glavna tužiteljka: Neću se odazvati Komisiji

Glavna tužiteljka: Neću se odazvati Komisiji

Glavna tužiteljka Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić sutra se neće odazvati svjedočenju pred Privremenom istražnom komisijom Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH. Ovu informaciju je Tadić potvrdila u telefonskom razgovoru za N1. Ona je potvrdila kako je Komisiji pisanim putem zatražila da joj predlože nekoliko termina, te da će u skladu s obvezama donijeti odluku kada će se odazvati. Glavna tužiteljka je za N1 još rekla da će rado svjedočiti pred Komisijom, jer i sama ima mnogo ideja o tome kako unaprijediti pravosuđe Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, Gordana Tadić nije se pojavila ni u prethodnom terminu za saslušanje, zakazanog za 14. septembar, uz obrazloženje da „uslijed ranije preuzetih obaveza nije u mogućnosti“. Privremena istražna komisija usvojila je tada zaključak kojim se glavna tužiteljka ponovno poziva na svjedočenje pred Komisijom u četvrtak, 24. septembra 2020. godine, ali se ona ponovno neće pojaviti.

Za ovu sjednicu član komisije Branislav Borenović je rekao da očekuje da će u otvorenom razgovoru s glavnim tužiteljkom pokušati doći do određenih odgovora kad je riječ o pravosuđu.

Izvor: ba.n1info.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks