Glumac Lazar Ristovski podržao Dodika - To bi narod u Srpskoj moglo da košta i do 2,4 miliona evra


Glumac Lazar Ristovski podržao Dodika - To bi narod u Srpskoj moglo da košta i do 2,4 miliona evra

Glumac i producent Lazar Ristovski već 110 dana snima film "Kralj Petar Prvi", no uprkos najavama, prolongirao je premijeru dugo najavljivanog filma.

„Žao mi je što odlažem premijeru, ali i pored sve pomoći države, ipak mi nedostaju sredstva da zadržimo nivo i kvalitet onoga što smo već snimili. Novac koji nedostaje očekujem od sponzora i moram da uložim poslednje lične pare od filma“, kazao je Lazar beogradskim medijima i najavio kako će mu to kao glumcu biti posljednja uloga karijere.

Budžet filma "Kralj Petar" iznosi čak 2,4 miliona evra, a glumac već neko vrijeme pokušava prodati i kuću na Gardošu.

Vila s bazenom u najljepšem dijelu Zemuna procijenjena je na 360.000 evra, a ima pet soba i dva kupatila.

„Prodajem i dalje moju kuću, ali nema kupca“, požalio se glumac beogradskim medijima.

Međutim, glumac je očigledno pronašao način da obezbijedi novac za film podrškom predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku. Glumac Lazar Ristovski je na konvenciji SNSD-a rekao da SNSD sigurno pobjeđuje i da je srpski narod uz Milorada Dodika.

''Dodik je uvijek bio i biće uz svoj narod. Znam da ga volite, ali ga se i bojite. Ali Srbija voli vladare kojih se boji. Srpska pripada srpskom narodu, a srpski narod je uz Dodika. Srpska se mora čuvati kao oči u glavi. Srpska ne smije postati novo Kosovo. Čuvajte Republiku Srpsku'', poručio je Ristovski. 

Prema izvorima iz SNSD-a, Ristovski je uzeo debeo honorar za podršku predsjedničkih kandidata te stranke Milorada Dodika i Željke Cvijanović.

Izgleda da je cjelokupna predstava na Dodikovom mitingu u Banjaluci zapravo bio pokušaj popularnog glumca da iskamči neki evro od širokogrudnog predsjednika Republike Srpske, koji se već iskazao u sličnim projektima, finansirajući novcem građana sumnjive filmske i druge projekte. 

Takođe, čini se da je ''srbovanje'' uspješan recept za predizborne manipulacije i privlačenje birača na svoju stranu i da se u izbornoj kampanji očigledno ne biraju sredstva. 

 

Izvor: BN/SB