Goran Bregović samo u Beogradu ima 15 nekretnina - U stanovima širom sveta ima 35 miliona evra


Goran Bregović samo u Beogradu ima 15 nekretnina - U stanovima širom sveta ima 35 miliona evra

Goran Bregović (69) vlasnik je tridesetak nekretnina. Uglavnom su to luksuzne vile, a poseduje i stanove, garsonjere, dok se njegovo bogatstvo procenjuje na oko 35 miliona evra.

Goran Bregović je u Zagrebu 2005. godine kupio dvospratnicu od 550 kvadrata. Iznajmljuje je za oko 5.500 evra mesečno, a muzičar je tu vilu kupio od Hrvoja Šarinića.

Bregović u Beogradu, tvrde njegove komšije, ima oko 15 kuća. Kad dođe u Srbiju, stanuje u beogradskom naselju Senjak u luksuznoj vili opasanoj visokom ogradom i garažnim vratima na daljinsko upravljanje. Dvorište se s ulice ne može videti. Kao zaštitu od pljačkaša postavio je i videonadzor. Imanje pored vile je takođe njegovo. Tu je napravio objekat nalik sali za slavlja, sa trambolinama ispred, kako bi se tu igrala deca njegovih prijatelja. I taj je deo zaštićen visokom ogradom od znatiželjnih pogleda javnosti.

Svaka vila Gorana Bregovića procenjena je na barem milion evra. Na Jahorini ima nekretninu od 450 kvadrata, u Perastu dve kuće i starački dom, u koji je uložio nešto više od milion evra, zatim vile u Parizu, Istanbulu…

„Ako pogledamo unazad, ja sam zbog tog straha kupovao previše stvari. Nije to kao kod nas, kad si na ulici, nemate tetku da odete na ručak, nemate ujaka da pozajmite novac. Rat je, i u ratu ste u jednom danu izgubili sve što ste imali. Dugo me je držao strah od siromaštva. Ako pogledamo unazad, ja sam zbog tog straha kupovao previše stvari. Pre rata imao sam kuće, stanove, brodove, automobile. To je sirotinja koja od straha kupuje. Sada više ne brinem o sebi, imam decu, pa isti taj strah imam i za njih“, ispričao je u jednom intervjuu Bregović.

 

Izvor: Kurir.rs