Gotov je i za Vučića! Vučićevi tabloidi protiv Milorada Dodika: Spin ili puštanje Dodika niz vodu? (Foto)


Gotov je i za Vučića! Vučićevi tabloidi protiv Milorada Dodika: Spin ili puštanje Dodika niz vodu? (Foto)

Zahuktava se predizborna kampanja u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Zahuktava se diplomatska situacija oko Kosova. Zahuktavaju se odnosi između Srbije i Hrvatske. Zahuktava se situacija u Ukrajini oko pripajanja otcjepljenih ukrajinskih regiona Rusiji. Zahuktavaju se diplomatski odnosi u svijetu. Sve se zahuktava, ali se izgleda hlade odnosi između Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Tako bi bar mogli zaključiti na osnovu napisa u srpskim tabliodima Alo! i Informer, koji su pod “šapom” vlasti u Srbiji i Aleksandra Vučića.

Iako ne možemo previše vjerovati srpskim tabliodima, ako možemo uopšte, indikativno je da se oštrica ovaj put okrenula protiv onoga koji je obilato koristio laži i spinove istih tih tabloida. Sjetimo se samo širenja laži o “antisrpskoj zavjeri” i rušenju Republike Srpske iz 2018. godine.

Tada su Dodik, SNSD, vlast u Republici Srpskoj ali i mediji bliski vlastima, kao što je RTRS, obilato koristili i prenosili laži koje su širili srpski tabloidi, Alo! prije svih. Tada su im njihova “pisanja” odgovarala. Ovaj put je situacija drugačija. Oštrica je usmjerena ka njima.

U tekstu pod naslovom

“MILORAD DODIK KRIO SRPSKE ŽRTVE ZARAD SARADNJE S HRVATIMA?! O slučaju “poverljive” dokumentacije o Mrkonjić Gradu pisao je Domagoj Margetić još pre deceniju” tabloid Alo! podsjeća na tvrdnje hrvatskog novinara Domagoja Margetića da Milorad Dodik krije dokumente o hrvatskim zločinima nad Srbima u Mrkonjić Gradu radi njegovih političkih kalkulacija s određenim krugovima u Hrvatskoj.

U tekstu se navodi da je još prije deset godina Domagoj Margetić optužio Milorada Dodika da u ladici skriva predmet koji za zločine optužuje hrvatskog generala Antu Gotovinu i (tadašnjeg) ministra odbrane Hrvatske Antu Kotromanovića. Naglašava se da postoje duboke veze Milorada Dodika sa hrvatskim zvaničnicima i da ga hrvatski predsjednici smatraju svojim saveznikom, što je nedavno otkrio sadašnji predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

U isto vrijeme Informer objavljuje tekst pod naslovom

“EKSKLUZIVNO! U naredna 72 sata najvažnije obraćanje Vučića koje će bitno odrediti budućnost Srbije” u kome se, između ostalog, ističe da Vučić “veoma teško podnosi kampanju EU i Hrvatske koja nipodaštava zločine nad srpskom decom. Njega je veoma pogodilo ćutanje Brisela na monstruozne poruke koje su dolazile i još dolaze iz Zagreba, a ništa manje nije razočaran ni činjenicom da čak i rukovodstvo Republike Srpske, iz svojih interesa, neće da se jasno odredi po pitanju optužnice za zločin sa Petrovačke ceste!?!”

Dodatno, portal Alo! online.ba u tekstu pod naslovom

“„MILOKRAD“ VIDEO SE ŠIRI DRUŠTVENIM MREŽAMA Dodik i mafijaška hobotnica SNSD godinama pljačkaju Republiku Srpsku (VIDEO)” ističe da se društvenim mrežama širi video u kome se navodi da Dodik i “mafijaška hobotnica SNSD godinama pljačkaju Republiku Srpsku”.

Sve se to događa nakon što je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović komentarisao odbijenicu Ministarstva pravosuđa, koju su uputili Srbiji na molbu za izručenjem četiri pilota protiv kojih je srpski sud nedavno podigao optužnice zbog ratnih zločina u BiH tokom Oluje, obrušivši se na Aleksandra Vučića zbog priča o ubijenoj srpskoj djeci.

“Ta priča s ubijenom djecom mi je postala nepodnošljivo gadljiva. I mi Hrvati isto imamo djecu. Kao neko je išao ubijati srpsku djecu, baš iz aviona je išao gađati srpsku djecu”, rekao je tom prilikom Milanović, dodavši da Srbija pored njega neće ući u EU.

“Kako se Hrvatska ponaša prema Beogradu? U procesu evropskih integracija džentlmenski. Pa dosta je bilo. Takvi pored mene živog neće ući u EU.”

Vučić je, inače, povodom najave Ministarstva pravosuđa Hrvatske da neće postupati po zamolnici Srbije da uruči pozive četvorici hrvatskih pilota za ročište pred posebnim odjeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu izjavio da je očigledno da im “nisu bitna srpska djeca koja su ubijena”.

“Nisu zainteresovani za decu, jer su to srpska deca pa njihovo ubistvo za njih nije šteta, i razumljivo je da za taj zločin mora da se sudi pred beogradskim sudom. Mi smatramo da su deca, deca, bez obzira na nacionalnost”, rekao je Vučić.

I tu se nekako “uglavio” Milorad Dodik, odnosno njegov odnos sa Aleksandrom Vučićem, jer je teško povjerovati da su se srpski tabloidi samoinicijativno obrušili na Dodika.

Kao “odgovor”, odnosno neki vid tehnike “spinom ću te, spinom ćeš me”, FAKTOR magazin, tabloid iz Republike Srpske, “ekskluzivno” objavljuje snimak na kome zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović sagovorniku u jednom restoranu navodno priznaje, između ostalog, da opozicija dobija milione maraka iz inostranstva, prije svega za kupovinu glasova, ali i plaćanje medija i novinara.

Dakle, imamo Vučićevu izjavu da Ministarstvu pravosuđa Hrvatske nisu bitna srpska djeca koja su ubijena na Petrovačkoj cesti. Zatim imamo reakciju Zorana Milanovića koji kaže da Srbija pored njega živog neće ući u EU. Onda imamo “reakcije” srpskih tabloida koji kao “argument” u borbi protiv Hrvatske i Milanovića koriste Milorada Dodika i njegov odnos sa hrvatskim predsjednicima navodeći da je sakrio dokumente o stradanju Srba u Mrkonjić Gradu. Na poslijetku, imamo i “ekskluzivni” video u kome jedan od lidera opozicije u Republici Srpskoj priznaje da opozicija dobija milione iz inostranstva za rušenje Dodika, čime se može “opravdati” napad na njega.

U suštini, ništa neuobičajeno za našu “spin scenu”. Jedino što “bode oči” je to što je Aleksandar Vučić, putem tabloida pod njegovom kontrolom, Milorada Dodika “pustio niz vodu”. Pitanje je samo šta se krije iza Vučićevog “napada” na Dodika? Kosovo? Rusija? EU? Ili je i to samo jedan od spinova?

Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter