Gotov je! Strpljenje vlada, a ne Dodik: Masovno Sektaško političko samoubistvo s predumišljajem


Gotov je! Strpljenje vlada, a ne Dodik: Masovno Sektaško političko samoubistvo s predumišljajem

1. Jelena Trivić je teško porazila Milorada Dodika na proteklim opštim izborima. Toliko teško da je bio prisiljen narediti ubacivanje i poništenje desetine hiljada glasačkih listića kako bi on “pobijedio”.

2. Glupi Pajac vrlo opasnih namjera smatra da može slagati Narod i cijeli svijet i verbalnim nasiljem promijeniti neminovnost - da je sebi već obezbijedio mjesto na političkoj deponiji.

3. Nemilosrdno on šiba, do krvi, sebi podređene Sektaše, listom kriminalce ili, pak, spodobe koje su jedino za njegova vakta mogle postati “nešto”, da brane pljačku, krađu, otimačinu, ali sve je to uzalud; Kao što su uzaludni bili i pokušaji “peglanja” prevara.

4. Ništa nisu uradili - ostali su previdljivi tragovi izborne krađe Monstruoznog Dodikovog Ganga.

5. Kakofonija kojom zasipaju javno mnjenje samo ukazuje da slijepo jure u potpunu propast. Ne treba ih sprečavati. 

6. Niti treba biti euforičan zbog njihove namjere masovnog politčkog samoubistva s predumišljajem.

7. Agresivna Sektaška kampanja kojom pokušavaju prvo sami sebe, a potom i ostale, ubijediti kako nije bilo monstruozne masovne krađe izbora je otužne, preplitka i ništa neće donijeti Miloradu Dodiku, koji je naredio poništenje izborne volje građana. Sem jednog.

A to jedno je produženje agonije u kojoj Sekta, panično urlajući, pokušava zastrašiti druge kako bi sakrili sopstveni strah. Ogroman. I opravdan.

Ne uspijeva im, ma koliko urlali, pričali idioluke, valjali u živom blatu.

8. Mnogi će morati odgovarati za pljačku glasova neviđenih razmjera i na brojne načine; I ne samo oni, već i svi drugi koji su im pokušali pomoći u prikrivanju koje nije prošlo.  

9. Ima nekoliko činjenica koje su i pozitivne u cijelom Sektaškom projektu Samosatiranja Dodika: Prvo će se pokazati, već se pokazuje, do koje mjere je Pajac spreman ići da bi, ne birajući načine, zadržao vlast i do koje mjere je ta Budala spremna žrtvovati Narod.

10. Već sada je jasno da je Dodikova Mafija preduboko pustila korijen i trebaće prilično vremena, nakon njegovog definitivnog odlaska da se to smeće počisti. Počistiće se.

11. Ništa manje bitno nije i što na svjetlost izlaze sve njegove krtice, primorane da ga brane, poput Milanka Kajganića i njemu sličnih ucijenjenih kretena.

12. Način na koji će Dodik otići do onog rezervisanog mjesta na političkoj deponiji potpuno je nebitan. Kao i da li će to biti petog novembra ili petog decembra. 

Bitno je da će otići. Takođe je vrlo bitno da njegov odlazak neće proći bez raspada Sekte; Prvo na malo veće komade, a potom do pretvaranja u prašinu.

13. Sada smo u vremenu kada lagano, ravnodušno, bez euforije brojimo dane, najviše dva do tri mjeseca do njegovog odlaska na već rezervisano mjesto na deponiji.

14. Samo strpljivo; Strpljenje vlada, a ne Dodik.

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter