Grad odlučio! Jedan iz plejade Dodikovih tajkuna će održavati banjalučke mostove


Grad odlučio! Jedan iz plejade Dodikovih tajkuna će održavati banjalučke mostove

Grupa ponuđača koju čine preduzeća „Niskogradnja“ iz Laktaša u vlasništvu Ljubomira Ćubića i „Sana tehnika“ iz Banjaluke dobila je od grada Banjaluke posao redovnog održavanja mostova vrijedan gotovo pola miliona maraka.

Kako je navedeno u odluci o izboru najpovoljnijeg ponuđača ovo je bila jedina ponuda koja je pristigla na tender, što je za grad bilo prihvatljivo.

Naglasili su da su obavještenje o nabavci objavili krajem septembra ove godine, te da je procijenjenja vrijednost nabavke bila 400.000 KM bez obračunatog poreza.

 „Niskogradnji“ milionski poslovi od grada

Ovo svakako nije prvi ugovor koji je „Niskogradnja“ dobila od Grada Banjaluka, naprotiv u posljednje vrijeme ovo preduzeće dobija vrijedne poslove od gradske uprave na čelu sa Draškom Stanivukovićem.

Najvrijedniji je svakako ugovor za izgradnju centralnog spomen obilježja poginulim borcima za koji su zajedno sa firmama „ABC Solutions“, „Tekton“  i Centar za projektovanje i konsalting iz Banjaluke dobili 6,3 miliona KM.

Nije za zanemariti ni posao izgradnje prve faze novog gradskog parka za koji će „Niskogradnja“ zajedno sa firmom „New Sanatron“ iz Novog Grada dobiti oko tri miliona maraka.

Ova firma je i rekonstruisala Prvu Kuljansku ulicu za 1,5 miliona KM, ali i obavlja za grad dodatne i nepredviđene radove na ambulanti porodične medicine u Dragočaju.

„Niskogradnja“ је prošle godine imala prihod u iznosu od 28,5 miliona KM, te dobit od 302.500 maraka, a zapošljavali su 278 radnika.

Jednoj od najvećih privatnih građevinski firmi poslednjih godina ne cvjetaju ruže. Suočavaju se sa čestim blokadama računa nakon neuspjele naplate potraživanja od Delte za izgradnju najvećeg šoping mola u Srpskoj, o čemu je CAPITAL pisao u više navrata.

Piše: Bojana Ninković
Foto naslovna: Capital.ba/Ilustracija
Izvor: capital.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter