Gubi Banja Luku - Istraživanja o kojima je govorio Dodik

Gubi Banja Luku - Istraživanja o kojima je govorio Dodik

Srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik se na zadnjem skupštinskom zasjedanju, onom ,,posebnom”, u obraćanju prvom zvaničnom kandidatu za gradonačelnika Banjaluke Drašku Stanivukoviću pohvalio da njegova partija (SNSD) stoji znatno bolje od Stanivukovićevog GrO PDP-a.

Portal Banjaluka24h je u posjedu istraživanja jedne prestižne agencije, po narudžbi SNSD-a, zbog čega je Radojičić upalio crveni alarm Dodiku i tražio pomoć za održavanje vlasti u najvećem gradu Srpske.

Na uzorku od 927 ispitanika, sa učešćem 29% u banjalučkim prigradskim naseljima i selima, SNSD Milorada Dodika, kada bi sutra bili izbori ponio bi 24,9%, dok bi PDP imao 24,5%.

Idući na listi je DNS Marka Pavića sa 10,02%, potom SDS sa 9,9%, Socijalistička partija 7,1% , te Ujedinjena Srpska sa 3,3%.

Najbliži prelasku cenzusa je DEMOS Nedeljka Čubrilovića sa 2,6%, dok POLIGRAF Zorana Talića i NDP ne prelaze census i broje između 1,9% i 2,2% 

Kada je riječ o pojedincima SNSD-ov Igor Radojičić je njihov najveći adut, dok je idući iza njega direktor UKC-a Vlado Đajić. Ne tako davno formirani DNS-ov gradski odbor se uzda u Milana Radovića.

Opštepoznata činjenica, potkrepljena ovim istraživanjem kaže da je u Banjaluci PDP-ov najveći adut Draško Stanivuković, a potom Jelena Trivić. Ovome PDP-ovom dvojcu se popularnošću među biračima približava i mlađani Ivan Begić, lider mladih banjalučkog PDP-a.

Izvor: banjluka24h.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks