Gubici za struju premašili 57 miliona maraka (Video)

Gubici za struju premašili 57 miliona maraka (Video)

Gubici distributivnih preduzeća Elektroprivrede Republike Srpske u prvoj polovini ove godine premašili su 57 miliona maraka.

Ministar Petar Đokić kaže da detalji nisu stigli u ministarstvo, ali da su razlozi zašto pojedina preduzeća imaju gubitke različiti. On podsjeća da je u toku proces restrukturisanja distributivnih preduzeća. "Analiziraćemo sve izvještaje, jer oni nama još nisu dostavljeni", rekao je Đokić.

U SDS-u tvrde da bi gubici poslejdnjih godina bili mnogo manji ili ih ne bi bilo kada bi bila sprovedena malo ozbiljnija istraga o tome ko plaća, a ko ne mora da plaća struju u Srpskoj. Davor Šešić poslanik te stranke kaže da takva istraga ne traži mnogo truda, ali traži volju koje očigledno nema. "Znamo da postoji nelegalna krađa struje, ali postavlja se pitanje da li postoji legalna krađa struje. Da li rukovodioci elektrodistributivnih preduzeća znaju da postoje ljudi koji koriste struju, a ne plaćaju je", pita Šešić.

"Kapital" je objavio da je ubjedljivo najveći gubitaš Elektrokrajina sa 30 miliona maraka koja je od januara otišla u minus od 5,5 miliona. Slijedi Elektrobijeljina sa minusom od 1,8 miliona i Elektrohercegovina sa gubitkom od 1,1 milion.

VIDEO:

 

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks