Guske u magli - Ko je privatizovao ostatke SDS? Na osnovu čijih ličnih interesa, oni rade na -promjenama-?


Guske u magli - Ko je privatizovao ostatke SDS? Na osnovu čijih ličnih interesa, oni rade na -promjenama-?

Opasne “Guske iz Magle” privatizovale ostatke SDS-a i, na osnovu ličnih interesa, rade na “promjenama”

1. Najavio sam u nekoliko navrata da se “restrukturiranje” SDS-a, nakon poraza na falsifikovanim izborima, nikako ne odvija u pravcu da, još uvijek, najjača opoziciona stranka konačno izađe iz “mrtvačkog kovčega”, a njeni čelni ljudi prestanu hraniti “guske u magli”.

2. Osnovni uslov da se to promijeni jeste da na čelo stranke dođu mlade i beskompromisne osobe koje nikako neće praviti bilo kakve trule kompromise sa NarkoRežimom oktroisanog Milorada Dodika i koje će napraviti snažne rezove u partiji, odsijecajući veliki dio trulog tkiva koje je sve dominantnije na “tijelu” te stranke.

3. Umjesto toga, “Guske iz magle” su preuzele primat i vode SDS ravno u ponor.

4. Nažalost, u djelovanju te stranke, kako sada stvari stoje, a sve su prilike da će i ostati, ništa se neće promijeniti; Štaviše, stvari će se dodatno pogoršati.

SDS ide ka svom nestanku i te stranke biće sve manje i manje, jer će je do kraja pojesti lični interesi pojedinaca.

Umjesto da pokušaju iskoračiti naprijed, SDS je napravio nekoliko teških koraka unazad koje je sada nemoguće vratiti.

5. U organima stranke ništa se ne odlučuje, već je sve ingerencije partije preuzela, privatizovala, neformalna grupa od četiri osobe koja vuče konce kako odgovara njihovim ličnim. Interesima, a ne stranačkim.

6. Četvorku koja je preuzela i privatizovala SDS  čine Darko Babalj, Milan Miličević, Marinko Božović i, što je zaista veliko iznenađenje, Vukota Govedarica.

Miličević i Božović su Babaljeve sluge, a otkud Govedarica sa njima pitanje je za milion dolara?! 

7. Govedarica je bio predsjednik SDS-a, časno podnio ostavku na tu poziciju nakon izbora 2018. na kojima je, takođe, pokraden, a činjenica je da, dok je bio na čelu SDS-a, njegovi najveći oponenti i osobe koje su učinile sve da ga skinu sa te funkcije i to po Dodikovom nalogu, jesu i navedena trojica sa kojima sada zajedno “iz magle” on uređuje SDS.

8. “Ne postoje naši stalni prijatelji i naši stalni neprijatelji, postoje samo naši stalni interesi”, citat je Vinstona Čerčila koji je, pri tom, mislio na naciju, a ne na lične interese.

Očito je najveći dio Ekipe iz Magle navedenu mudrost primijenio na lične interese, što već samo po sebi znači propast.

9. Četvorka je direktno pod komandom palicom Mome Mandića koji nije ni član Glavnog odbora SDS-a, niti je aktivista te stranke; Moguće da negdje posjeduje člansku knjižicu stranke, a njegova znanja o stvarnom životu partije su nulirana.

10. Mandić već dugi niz godina živi u Beogradu i, izvan svake razumne sumnje, nema pojma o tome gdje se SDS uopšte nalazi, a posebno o tome šta je uslovilo dalji pad stranke.

Ponešto mu je, vjerovatno, ispričao Babalj, njegov poslovni partner i na tome se zasnivaju sva njegova “znanja”.

11. Svi navedeni, sem Govedarice, imali su i imaju, direktne ili indirektne, kontakte sa Dodikom, radili su u sadejstvu sa njim ne jednom, ali svaki put protiv SDS-a, pokušavajući na čelo partije dovesti osobu spremnu za koaliciju sa Crvenom Sektom koja je uništila RS.

12. Uostalom, Mandić je to već najavio na sjednici Glavnog odbora kada je, kako je BN prenio, izjavio “Razgovarano je i o zajedničkom učešću u vlasti na nivou BiH. Donesen je zaključak da se ti razgovori nastave i da SDS može da pregovara sa svim političkim subjektima u Republici Srpskoj i BiH”.

Ovo bi trebalo da su, prema BNTV, Mandićeve riječi na opijelu SDS-a (12.11.2022.). Jer, u “svim političkim subjektima” podrazumijeva se i Crvena Sekta.

Jezive su Mandićeve riječi; Previše zveče, kao srebrenjaci. Ali nisu iznenađujuće. Mandić je, svojevremeno, žario i palio po RS, dok Dodik nije preuzeo piromanskopljačkašku bakllju. Sada bi da zajedno spale preostalo. 

Pitanje glasi: Ko je uopšte Momo Mandić i otkud on na Glavnom odboru SDS-a da drži "bank"?!

iznenađen sam da se i Adam Šukalo nije sa njim pojavio, pa da stereo navale sa svojim "idejama" od kojih je sve i jedna njihov mali lični interes, 

13. Srpski Brod u BiH je potonuo; Sa njega ništa neće spasavati ni Babalj ni Mandić, a ni njihovi lakeji Miličević i Božović.

Govedaricu nikako ne bih stavio u isti red sa njima, jer u njemu (možda pogrešno smatram) još uvijek ima i časti i poštenja, ali i dalje ostaje pitanje otkud on sa Dodikovim dugogodišnjim pijavicama u SDS-u - Babaljem, Božovićem i Miličevićem?!

14. Koliko je Govedarica uopšte svjestan da je, možda, samo pokriće za Mandićeve i Babaljeve privatne poslove?! Trebao bi dobro razmisliti o tome. 

Ako je, pak, svjesno u Babaljevim interesima, on je onda najveće postizborno razočarenje. Uskoro ćemo i to doznati.

Najgore od svega je što su Babalj, Miličević i Božović napraili veliku konfuziju i nanijeli štetu SDS-u i prije i tokom izborne kampanje, ali to je već posebna tema.

15. Srpski Brod u BiH je na dnu; Narod nestaje; Ako ćemo pošteno - bolju sudbinu nismo ni zaslužili, jer nije postojala artikulisana snaga da se odupre Dodikovom istrajnom radu na biološkom uništenju naroda niti se ta snaga uopšte pokušala stvoriti. 

16. Narod se pokušao sam odbraniti prepoznajući ključni trenutak za opstanak i glasao je za Jelenu Trivić koja je pobijedila Dodika, ali i za to su oni koji žele nestanak Srba sa prostora BiH imali rješenje - falsifikovanje izbora. Narod nije imao šanse.

17. Trivićeva je pozitivni politički incident na javnoj sceni; Takvo što nije dozvoljeno; Otud i snažni udari na nju (ne biraju se sredstva, manipulacije i laži su svakodnevne i česte) koji idu preko medija plaćenih narkonovcem i krvavim parama otetim od građana. 

18. Najinteresantnije od svega je da je dio jakih medija iz Federacije BiH u sadejstvu sa medijima iz RS, histerično protiv Trivićeve i čine sve da je, zajedno, uruše. Iza tih napada stoje Dodik i Stanivuković. Ne treba dalje. (nastaviće se)

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter