Hamilton najbrži na testiranjima u Barseloni

Hamilton najbrži na testiranjima u Barseloni

Vozač Mercedesa Luis Hamilton bio je najbrži na današnjim predsezonskim testiranjima u Barseloni uoči šampionata Formule 1.

Aktuelni svjetski šampion ostvario je vrijeme od 1:19,333 minuta na stazi Katalunja i bio je brži za 0,5 sekundi od vozača Meklarena Stofela Vandorna, odnosno 0,9 sekundi od Sebastijana Fetela iz Ferarija, uprkos tome što je vozio na tvrđim gumama.

Uslovi za vožnju na stazi Katalunja u Barseloni danas su bili bolji  u odnosu na prethodna tri dana, kad je bilo hladnije i kad su djelovi staze bili prekriveni snijegom.  

Vozač Hasa Kevin Magnusen bio je četvrti, dok je peto mjesto zauzeo Ferando Alonso iz Meklarena. Maks Verstapen iz Red Bula bio je deveti, a Valteri Botas iz Mercedesa testiranje je završio na 15. mestu.

Fetel je rekao da je stekao dobar prvi utisak o bolidu, ali da ne može da procijeni kvalitet novog vozila pošto nije proveo mnogo vremena na stazi zbog nepovoljnih vremenskih uslova.

"Za sada je sve u redu, ali svi smo imali ograničeno vrijeme i teško je procijeniti, ne samo sebe nego i u poređenju sa drugima. Mercedes je favorit. Mislim da ćemo biti vrlo blizu. Bilo bi sjajno da im budemo bliže nego prošle godine. Godina je duga, sezona još nije počela", naveo je četvorostruki svjetski šampion.

Posljednja predsezonska testiranja obaviće se od 6. do 9. marta u Barseloni.

Šampionat Formule 1 počinje 25. marta trkom za Veliku nagradu Australije u Melburnu.


Izvor: Beta