Hauser: Dok sviram, uvijek gledam u neku lijepu djevojku

Hauser: Dok sviram, uvijek gledam u neku lijepu djevojku

Talentovani i svjetski poznati čelisti iz sastava 2cellos nižu uspjeh za uspjehom. Njihovi su koncerti rasporodati gdje god se pojave, a brojne su zvijezde koje sa njima žele saradnju. Za sada je to pošlo za rukom britanskom kantautoru Eltonu Džonu i njegovom crnogorskom kolegi Sergeju Ćetkoviću. Stjepan Hauser i Luka Šulić spremaju novi album, a čini se da je za to uvertira obrada hita Selin Dion “My heart will go on”.

“Želimo samo održavati ovo, rasti dalje i dolaziti uvijek s jednom novom energijom i novom težinom. Da se nikada ne desi da samo odrađujemo posao i da nam on postane rutina, nego da to uvijek bude na nivou. Znači, cilj nam je da se održavamo, rastemo i uvijek budemo bolji”, kaže Hauser.

Navodi da su svugdje dočekani s ljubavlju, a da, kada nastupa, on u publici potraži inspiraciju da zablista na pozornici.

“Uvijek je to neka mlada, zgodna dama koju primijetim u publici i onda ekstra sviram. Imam svoj neki ritual, a to je da nađem prekrasnu damu u publici, odaberem je i njoj sviram koncert. To bude krajnje inspirativno i odsviram s puno strasti, što dođe do izražaja i koncert bude mnogo bolji”, naveo je Hauser.

Biraju samo pjesme koje im se dopadaju. Publika voli njihove verzije pjesama koje su pratile filmove poput “Kuma”, “Gladijatora”, serije “Igre prijestola”, ali i aktuelnih hitova poput “Despacito”.

“Biramo pjesme koje nam se sviđaju, a za koje mislimo da su odgovarajuće za čelo. I to je to, nema tu mnogo filozofije. Nakon toga pokušamo napraviti nešto novo iz tih pjesama, nešto sasvim drugačije”, navodi Hauser.

Ističe da ne može da zamisli život bez muzike i da joj posvećuje i svoje slobodno vrijeme.


Izvor: azramag.ba