Hitler je bio fanatik bolesne ideologije, a Dodik je samo korumpirani kriminalac


Hitler je bio fanatik bolesne ideologije, a Dodik je samo korumpirani kriminalac

"Hitler je bio fanatik bolesne ideologije, a Dodik je korumpirani kriminalac. Кriminalci u politici nemaju ideologiju. Njihova ideologija je kako ostati na vlasti kako bi sačuvali stečeno blago i ostali na slobodi..."

Nekadašnji predsjednik SDS-a Mladen Bosić kaže da je šokiran porukama mržnje koje dolaze kao reakcije na njegovu izjavu da je Hitler imao veliku podršku njemačkog naroda, a da se to nije dobro završilo za taj narod.

Nije mi jasno, navodi on, šta u izrečenom nije tačno.

"Ne znam na koji način se Dodik prepoznao u toj izjavi, jer ga s tim u vezi uopšte nisam pominjao. Naprotiv, u pomenutoj emisiji na jednoj televiziji sam pričao o rezultatu SDS-a i da je on slab zato što se stranka nije bavila populizmom kao načinom dobijanja podrške na izborima, te da glasači ukoliko su izmanipulisani mogu dati podršku onima koji ne rade za njihovo dobro. Кao primjer toga je spomenut Hitler i njemački narod", navodi Bosić.

On dalje naglašava: "Ja nikad nisam smatrao da Dodik ima ikakve veze sa Hitlerom".

"Hitler je bio fanatik bolesne ideologije, a Dodik je korumpirani kriminalac. Кriminalci u politici nemaju ideologiju. Njihova ideologija je kako ostati na vlasti kako bi sačuvali stečeno blago i ostali na slobodi. Tako je i Dodik s tim u vezi bio tokom proteklih godina i multietničar i srpski nacionalista. Sve po potrebi", kaže Bosić.

Ono što me, navodi Bosić,  zabrinjava je hajka koja je organizovana u režimskim medijima i koja zaista podsjeća na fašističke metode progona i etiketiranja.

"Sto puta ponovljena laž postaje istina. Na jedan mig su se javili razni papci Stevandić, Selak, Čubrilović , Nešić...da se preporuče Dodiku za ulazak u vlast, kao i režimski novinari i plaćeni analitičari", konstatuje Bosić.

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter