Nebojša Vukanović: Hoće li Mito Tegeltija zasjeniti čuvenog savjetnika Dragana Vučetića


Nebojša Vukanović: Hoće li Mito Tegeltija zasjeniti čuvenog savjetnika Dragana Vučetića

Ne pada snijeg da prekrije brijeg već da svako pokaže svoj trag! Milan Mito Tegeltija skinuo je smokvin list i prihvatanjem funkcije Dodikovog savjetnika do srži razobličio funkcionisanje pravosudnog sistema, potvrđujući da je ono zarobljeno i u rukama Mafije, organizovanog kriminala tajkuna i političara. Tegeltija je mnogo toga uradio da spasi Dodika i njegovu kamarilu od procesuiranja, pa je bio red da mu se sada oduži, nakon pada i potkivanja. Kada sam nakon smjene u VSTS-u pisao da će Tegeltija biti novi ministar (ne)pravde umjesto Antona Kasipovića, mnogi su komentarisali vijest sa negodovanjem, tvrdeći da nije lud da se tako javno ofira, ali sad je jasno da su oni toliko bahati, beskrupulozni i oholi da i ne pokušavaju da prikriju tragove užasnih zloupotreba.

Radovan Nejaki Višković i njegova marionetska Vlada nesposobnjakovića i mediokriteta visi o koncu, i nema sumnje da Milana Mitu Tegeltiju čeka ministarska fotelja kad dođe do „rekonstrukcije“. Imenovanje Tegeltije za savjetnika Milorada Dodika u Predsjedništvu BiH je drska provokacija, i da smo mi iole normalno društvo danas bi svi, od novinara, sudija, tužioca do javnosti i građana, bili na nogama ali nažalost naše pleme snom mrtvijem spava.

Krupne pljačke, otimanja, nerasvijetljena ubistva, razaranje cijelog društva, privrede i ekonomije prošlo je bez kazne, pa bahati i oholi misle da mogu uraditi sve. Poznajući (ne)potkovanog Tegeltiju, stiče se utisak da bi mogao zasjeniti svoje kolege, poput Dragana Vučetića, Dodikovog savjetnika koji je preko Nikole Tesle opljačkao milione i odnio u Njemačku, gdje se godinama krije izbjegavajući odgovornost za pljačku vijeka. Sjećam se anegdote iz Nevesinja da niko nije vjerovao Vučetiću da je savjetnik Dodiku, jer su znali kakva je budala ograničenih mogućnosti još od srednje škole, pa je dijelio vizit kartice komšijama i slikao se često sa Dodikom kako bi povjerovali.

No Vučetić je dobar kakvi su mu ostali savjetnici. Sličan se sličnom raduje, kaže stara latinska poslovica, pa nije čudo ko su sve Dodikovi savjetnici, što se okružio prevarantima i sjecikesama. Pokojni savjetnik Ari Livne, Bog da mu dušu prosti, izvukao je ogroman novac iz budžeta preko nepostojećeg Predstavništva Republike Srpske u Izraelu, Vučetić je odnio milione u Njemačku, Bilja Bokić i Pero Simić postali su savjetnici nakon što su izdali profesiju i zloupotrijebili javni servis za promociju SNSD-a, Ćurguz nakon što je izdao i unovčio borce ..

Ipak kad bi se razotkrile i na svjetlo dana izašle sve zloupotrebe, zataškavanja i tajni poslovi Milana Mita Tegeltije u prikrivanju svih oblika kriminala, siguran sam da bi sve Dodikove savjetnike skupa zasjenio.

Tegeltija je zadao smrtonosi udarac pravosudnom sistemu i zakucao poslednji udarac u mrtvački sanduk pravne države, koja je umrla sa pravdom i vladavinom prava, i trebaće dosta vremena, ljudi, truda, ali prije svega poštenih sudija i tužioca da bi se ponovo uspostavili pravda i red u društvu.

 Piše: Nebojša Vukanović

Izvor: http://nebojsavukanovic.info/

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter