Hoće li se nastaviti tek započeta borba? Ko je sljedeći poslije Stojana Vukajlovića na redu za hapšenje? (Foto)


Hoće li se nastaviti tek započeta borba? Ko je sljedeći poslije Stojana Vukajlovića na redu za hapšenje? (Foto)

Ponovo dobre vijesti dolaze iz tužilaštva, i izgleda da je pritisak javnosti, vjerovatno i nekih drugih centara moći, dao rezultat. Jutros je uhapšen kontroverzni advokat Stojan Vukajlović, jedan od papaka domaće političke scene koji je, sve sa karaktetističnom crvenom mašnom, mijenjao stranke kao čarape, od DNS-a, Kluba Sloboda do SNSD-a, pasao političke moćnike i zloupotrebljavao položaj, a onda zaplovio u advokatske vode kad je doživio debakl u politici.

Vijest o hapšenju Stojana Vukajlovića prvo je objavio novinar Slobodan Vasković, koji je najviše pisao i godinama istraživao njegov kriminal i zloupotrebe, a potom su informacije o hapšenju i navodi iz tekstova, zvanično potvrđeni.

Neka padaju jedan po jedan, lijepo ih je vidjeti sa lisicama na rukama, ostaje borba da pravna država zaživi i da svi koji su pljačkali narod i učestvovali u korupciji, bez izutetka, budu izvedeni pred lice pravde i odgovaraju za zločine.

Vukajlović je bio savjetnik Dejana Kustudića, direktora Fonda za zdravstveno osiguranje Republike Srpske, inače brata direktora Helikopterskog servisa Republike Srpske Bobana Kustudića, a umiješan je u brojne nezakonite radnje sa trgovinom i otimanjem nekretnina u Banjaluci.

Nadam se da će pored Vukajlovića biti uhapšeni sudije koje su donijele sporne Presude i odluke, učestvovali u kriminalu i korupciji, te pravobranioci i drugi službenici koji su takođe bili saučesnici u kriminalu.

Pitanje je ko je poslije Vukajlovića sljedeći moćnik kome će policija zakucati na vrata i staviti lisice na ruke? Neka se krčkaju i žive u strahu, svjesni da je pravda spora ali dostižna!

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter