Horor u Teksasu - Mediji objavili da je ubijeno 18 ljudi, pozivaju se na policajce s terena!

Horor u Teksasu - Mediji objavili da je ubijeno 18 ljudi, pozivaju se na policajce s terena!

Policija u Teksasu u 11 sati ujutro po lokalnom vremenu dobila je dojavu o pucnjavi u blizini jednog Walmarta u El Pasu. Kako piše KTSM, upucano je najmanje 18 osoba. No, težina povreda nije poznata. Policija je na terenu. 

Policija je evakuirala Walmart i pozvala ljude da se drže dalje od mjesta događaja. Po društvenim mrežema kruže razne snimke i informacije. Po nekima broj žrtava je prilično velik. Pojavila se informacija da je napadač počeo pucati po parkiralištu iz kalašnjikova. No, riječ je o neprovjerenim informacijama. 

Policija je objavila kako su dobili više dojava o tome kako postoji više napadača. Ljude su još jednom pozvali da izbjegavaju cijelo područje 

Jedan svjedok je za CBS News ispričao kako je ulazio u Walmart kad je čuo najmanje deset pucnjeva. Vidio je, kaže, najmanje jednu osobu, stariju ženu, kako pada na zemlju. Dodaje da ipak nije siguran je li ranjena.

Na Twitter je objavljen šokantan video na kojem se vidi početak pucnjave i panika ljudi.

Mediji javljaju da ima mrtvih. KTSM je rekao da je ubijeno 18 ljudi. Pozvali su se na policajce s terena.  CBS piše o dva napadača naoružana kalašnjikovima a policija je medijima kazala kako je jedna osoba uhapšena. Ranije se govorilo o troje uhapšenih. Policija je potvrdila da je više ljudi ubijeno, no nisu izašli s tačnom brojkom.


Izvor: avaz.ba