Hvar ne pamti gore, u gradu samo 66 turista


Hvar ne pamti gore, u gradu samo 66 turista

Kakav je uticaj pandemije na turističku sezonu u Hrvatskoj najbolje ilustrira stanje na ostrvu Hvaru, jednoj od turističkih perjanica na Jadranu, gdje je trenutno otvoreno najviše između 20 i 30 posto svih ugostiteljskih objekata, a od 14 hotela otvorena su samo tri, piše splitska Slobodna Dalmacija.

Potpredsjednik Gradskog vijeća grada Hvara Teo Jeličić za splitski dnevnik kaže da su brojke katastrofalne i da nikada u istoriji hvarskog turizma Grad Hvar nije imao ovako loše rezultate, u ovo doba godine.

"Sada se u Hvaru odmara, brojkom i slovom 66 stranih turista, dok je prošle godine u ovo vrijeme u Hvaru bilo 4.588 gostiju. Ovo su poražavajuće brojke i kada sam ih ja u petak dobio, nisam mogao vjerovati svojim očima, iako sam znao da je stanje katastrofalno", kazao je Jeličić.

Prema njegovim riječima, grad Hvar za sada bilježi pad od 96 posto dolazaka turista i 91 odsto pad u noćenjima.

"Od ovih 66 turista, koji su uprkos svemu došli u Hvar, nešto je Slovenaca, Austrijanaca, Nijemaca i Čeha. Da bih vam približio kakva je situacija u Hvaru, najbolje govori podatak da je trenutačno otvoreno, najviše između 20 i 30 posto svih ugostiteljskih objekata, a od 14 hotela otvorena su tri", kaze Jeičić.

Ističe da nije optimista ni kada je riječ o naredna dva mjeseca, jer se rezervacije otkazuju.

Izvor: tanjug.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks