I Stanivuković saslušan zbog afere prisluškivanje

I Stanivuković saslušan zbog afere prisluškivanje

Nakon podnošenja krivične prijave Tužilštvu BiH zbog afere prisluškivanje, koju je javno priznao Milorad Dodik, u Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) danas je nastavljeno saslušavanje svjedoka.

U tom svojstvu u prostorijama Sipe u Banjaluci saslušan je i narodni poslanik Draško Stanivuković, kome je Milorad Dodik u obraćanju na posebnoj sjednici Parlamnta Srske i priznao da ga prisluškuje.

"Ja sam iznio određene dokaze, materijalne, da se mi kao ključni ljudi opozicije prisluškujemo. Ja sam sve potkrijepio i svojim izjavama gdje sam naveo primjere poput dogovora sa svojim saradnicima sa kog mjesta ću ići na proteste, pa me baš na tom mjestu sačeka policija, kao što je bio slučaj u maju 2018. Takvih primjera je bilo niz", rekao je Stanivuković, nakon saslušanja.

On tvrdi da vlast Republike Srpske prisluškuje opoziciju da bi znala svaki njihov korak, te da je to krivično djelo koje institucije moraju da istraže do kraja.

„Predstavnici vlasti koriste javna sredstva kako bi potvrdili članstvo u nekoj partiji pogotovo što je u pitanju humanitarna pomoć. Šaljemo jednu poruku, očekujemo da se sitne muhe uhvate na ove naše krivične rijave, poput Stojana Vukajlovića, a one ključne poput Dodika, Lukača koga sam prijavio jer me udario, te muve ćemo riješiti na izborima kad pobijedimo u Banjaluci, a kasnije i u RS", rekao je Stanivuković.

Poslanik PDP–a napominje da je do sada podnio 15 krivičnih prijava protiv više lica u različitim institucijama.

Podsjetimo da je Milorad Dodik na sjednici NSRS javno rekao da prisluškuje opozicine poslanike, navodeći još da mu ministar unutrašnjih poslova dostavlja te dokaze.

Nedavno u Sipi je saslušano i više poslanika SDS.

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks