Igor Jurić o hapšenju Miroslava Mike Aleksića

Igor Jurić o hapšenju Miroslava Mike Aleksića

Osnivač Fondacije Tijana Jurić, Igor Jurić oglasio se povodom privođenja poznatog učitelja glume Miroslava Mike Aleksića zbog silovanja.

Jurić je na Fejsbuku napisao da je priča da Aleksić zlostavlja i seksualno iskorišćava svoje učenice bila poznata i toj fondaciji.

"Jedna od priča za koju smo znali. Treba da smo kao društvo ponosni na djevojke koje su imale dovoljno hrabrosti da ne ćute o onome kroz šta su prošle za vrijeme svog školovanja", napisao je Jurić.

Podsjetimo, poznati režiser, scenarista i učitelj glume Miroslav Mika Aleksić uhapšen je sinoć u Beogradu zbog optužbe za silovanje.

Kako navodi "Blic", vlasnik škole glume Miroslav Mika Aleksić sinoć je priveden u stanicu policije, jer ga je više djevojka prijavilo za silovanje ili seksualno uznemiravanje.

Poznata glumica Milena Radulović u ispovijesti koju je dala za taj list ispričala je da je Aleksić dok je bila maloljetna silovao i da se to dogodilo više puta.

"Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se", rekla je Milena Radulović.

Kako kaže, taj događaj je za nju predstavljao veliki šok.

"Do tog trenutka nisam pomislila da je takvo nešto uopšte moguće. Nisam ga poznavala takvog i u tom periodu bila sam ubeijđena da sam jedina i sama. Bio je to šok. Slom. To je za mene bila druga porodica", navodi ona.

Kaže da nije jedina, već da postoji još pet djevojaka, od kojih su neke i maloljetne, koje su ga prijavile policiji.

Izvor: b92