Ima prostora da budu ispitane javne nabavke u vrijeme pandemije (Video)

Ima prostora da budu ispitane javne nabavke u vrijeme pandemije (Video)

Ima prostora i povoda da budu ispitane javne nabavke za vrijeme pandemije, kažu u opoziciji. Pozivaju nadležne da to i učine.

Tri stotine dvadeset sedam izdatih saglasnosti za interventni uvoz medicinskih sredstava u periodu od 15 marta do 31 maja u vrijeme pandemije virusa korona.

To je broj kojim barata Agencija za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine i odnosi se na uvoz medicinske opreme i lijekova za vrijeme situacije sa virusom korona u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Među navedenim nabavkama su i one o kojima je već u prethodnom periodu izvještavala BN televizija.

U opoziciji insistiraju da nadležne institucije na osnovu spiska a onog dijela nabavki koje se tiču Republike Srpske ispitaju da li je sve urađeno u skladu sa zakonom ili je pod izgovorom korone direktnim sporazumima nabavljano i ono što nije bilo hitno.

Bivši ministar zdravlja Sloobodan Stanić poziva MUP RS i tužilaštvo da obrate pažnju na cijene ali i pregovaračke postupke u kojima je pozvan samo jedan ponuđač.

BN TV je već izvještavala o tome kako su posao nabavke medicinske opreme i zaštitne opreme sa institucijama u Republci Srpskoj sklapale firme koje su uglavnom, na različite načine direktno ili indirektno povezane sa pojedincima u vlasti Republike Srpske.

Zbog nekih nabavki pojedinci iz opozicije ali i Transparensi internašnal BiH su podnijeli krivične prijave.

VIDEO:


Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks