Istorijsko zlato Sandre Perković

Istorijsko zlato Sandre Perković

Hrvatica Sandra Perković ušla je u istoriju atletike pošto je sinoć osvojila peto uzastopno evropsko zlato.

Olimpijska i svjetska šampionka u bacanju diska je hicem od 67,62 metra stigla do zlata na Evropskom prvenstvu u Berlnu.

Ona je prvi atletičar, računajući i mušku konkurenciju, koji je osvojio pet uzastopnih zlatnih medalja u istoj disciplini na šampionatima Evrope.

Hrvatica, koja dominira posljednjih godina u ovoj disciplini, nije bila u svom najboljem izdanju sinoć, ali joj je i to bilo dovoljno za zlato.

Perkovićeva u prve četiri serije nikako nije uspijevala da izvede idealan hitac, a onda je u petom bacila 67,62 metra i time je osigurala sebi još jedno zlato. 

Srebro i bronzu osvojile su Njemice Nadin Miler i Šanis Kraft. Najbolji hitac Miler iznosio je tačno 63 metra, dok je Kraft disk bacila do 62,46 metra.

Mihambo osvojila zlato u skoku u dalj

Njemica Malaika Mihambo osvojila je zlatnu medalju u skoku. 

Mihambo je, u odsustvu najbolje srpske atletičarke Ivane Španović (povreda), do zlata stigla skokom od šest metara i 75 centimetra. 

Srebrnu medalju osvojila je Ukrajinka Marina Beh koja je imala samo dva centimetra kraći skok od pobjednice, dok je bronza pripala Britanki Šari Proktor čiji je najbolji skok iznosio 6,70 metara. 

Ivana Španović nije nastupila u sinoćnjem finalu zbog povrede zadobijene u kvalifikacijama. Ona je zadobila povredu Ahilove tetive, a poslije detaljnih pregleda i analiza, stručni štab donio je odluku da ona ne nastupi u finalu i ne brani zlato osvojeno prije dvije godine u Amsterdamu.


Izvor: Sportski portali