Ivana Marić: Predstava Vojina Mijatovića i ostatka pozorišne trupe -Pokret za državu- je zaslužila Oskara!


Ivana Marić: Predstava Vojina Mijatovića i ostatka pozorišne trupe -Pokret za državu- je zaslužila Oskara!

Politička analitičarka Ivana Marić objavila je na svom Fejsbuk profilu svoje viđenje tajnog glasanja za delegate iz reda srpskog naroda u Domu naroda. Ona tvrdi da su stranke okupljene pod imenom Pokret za državu odigrale predstavu za javnost, a zapravo napravili dogovor sa Miloradom Dodikom. Njenu objavu prenosimo u cjelosti i bez izmjene.

Poštovani gledaoci, molimo Vas da jednim gromoglasnim aplauzom nagradite Vojina i ostatak pozorišne trupe Pokreta za državu. Njihova predstava oko izbora delegata za Dom naroda je zaslužila Oskara.

– Odmah nakon izbora su pokušali relativizirati priču o značaju četvrtog delegata u Domu naroda. Time su očito željeli prikriti da su se sa Dodikom dogovorili da mu daju 4. delegata u zamjenu za mjesto potpredsjednika NSRS, jednog ministra i 10% pozicija.

– Kada im nije prošla priča da 4. delegat nije tako bitan, pretvarali su se da ionako nisu mislili Dodiku dati 4. delegata.

– Onda su počeli pričati kako neće glasati ni za Dodika, ni za opoziciju, jer su svi isti.

– Onda je Vojin dao uvjete za glasanje, ali samo PDP-u, ne i SNSD-u.

– Onda kandiduju Vojina i time ugroze delegata PDP-a.

– Onda ih zbog toga napadnu svi redom i optuže da su se ipak dogovorili sa Dodikom.

– Onda se Vojin posvađa sa svima i sve redom izvrijeđa. Nije lako kad ti pokvare planove i kad znaš da je istina što pričaju.

– SDA tek onda shvati da ih je Vojin dobro izradio i počinju ga napadati i odgovornost prebace na njega.

– Onda SDA kaže da će podržati PDP kandidata.

– Onda Vojin kaže da će podržati PDP kandidata.

– Onda i DF kaže da će pratiti SDP u odluci da podrže PDP kandidata.

– Onda dođe glasanje i ispostavi se da su zastupnici Pokreta za državu nesposobni, neposlušni ili da su njihovi nalogodavci lagali javnost cijelo vrijeme.

Naime, niko od njih nije glasao za PDP kanididata. Dva glasa dobio SDS, kojem ti glasovi nisu trebali, jedan glas za PDP je bio neispravan, a 2 glasa je dobio Vojin.

– Dakle, vraćamo se na početak i dogovor sa Dodikom. Samo su obišli još koji krug da ne ispadne da su laka roba. Uskoro ćemo vidjeti ko će zauzeti obećane funkcije.

Uglavnom Dodik je ipak dobio 4. delegata u Domu naroda i time će i u naredne četiri godine imati apsolutnu moć blokiranja svega i svačega. Još ako i Čović dobije 4. delegata, a na dobrom je putu za to, jer i među Hrvatima ima dovoljno “papaka”, baš će nam biti veselo.

SDP-u želimo da ubuduće dobro provjere koga primaju u stranku i koga biraju za potpredsjednika. Dovoljno je bilo da traže preporuke od predsjednika nekoliko stranaka u kojima je Vojin ranije bio. Više sreće naredni put.

Piše: Ivana Marić
Foto naslovna: AFW
Izvor: mojahercegovina.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter