Ivanić, Marić, Spasojević i Jovanić kandidati za direktora Policije RS

Ivanić, Marić, Spasojević i Jovanić kandidati za direktora Policije RS

Na konkurs za direktora Policije Republike Srpske koji je raspisan 17. januara prijavilo se pet kandidata, ali jedna prijava je odbačena zbog proceduralnih nedostataka u prijavi, pa su u trci za nasljednika Darka Ćuluma zvanično samo četiri kandidata, saznaje „Glas Srpske“ od izvora bliskog Nezavisnom odboru za izbog direktora policije.

Prema tvrdnjama našeg izvora, kandidati za prvog policajca Srpske su aktuelni načelnik Uprave policije Dalibor Ivanić, načelnik Centra za obuku Mladen Marić, zatim načelnik Uprave za policijsku podršku Željko Spasojević te službenik ove uprave i bivši načelnik Jedinice za posebne istrage Vlado Jovanić.

- Na konkurs je stigla i prijava načelnika Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu Dragana Jevđenića, ali Nezavisni odbor je ustanovio da svu traženu dokumentaciju za učešće na konkursu nije dostavio u propisanoj formi, pa je njegova prijava odbačena - kaže naš izvor.

On dodaje da svi kandidati imaju podjednake šanse, ali da većina policijskih službenika i zaposlenika MUP-a priželjkuje da u Ćulumovu fotelju zasjednu Dalibor Ivanić ili Mladen Marić.

Izvor: Glas Srpske 

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks