Izborni zakon je posljednja tačka dnevnog reda NS RS zato što -režim ima izlaznu strategiju-


Izborni zakon je posljednja tačka dnevnog reda NS RS zato što -režim ima izlaznu strategiju-

Posebna sjednica Narodne skupštine Repubike Srpske počela je sa skoro sat vremena zakašnjenja i to raspravom o izvještaju Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine.

O prijedlogu Izbornog zakona poslanici će voditi raspravu tek na kraju, jer je to posljednja tačka dnevnog reda.

Šef poslaničkog kluba Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović izjavio je da je cilj da se manipuluše narodom i da se prikrije nova velika kapitulacija i povlačenje, jer je sinoć Dodik sa Nikšićem i Konakovićem dogovorio usvajanje i izmjene Izbornog zakona BiH do narednog petka.

"Danas će vladajuća koalicija usvojiti Izborni zakon Republike Srpske ali će on stajati u ladici do kraja aprila i tek onda biti poslat u Vijeće naroda Republike Srpske, čekati „veto“ Bošnjaka, pa onda odužiti proceduru prema Ustavnom sudu Republike Srpske, u međuvremenu će CIK BIH raspisati izbore i onda će se povući povijenog repa pod izgovorim da ih je spriječio „veto“ Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske da organizuju lokalne izbore po Izbornom zakonu Republike Srpske", otkriva Vukanović, prenosi BN.

Izvor: BN/6yka.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter