Izdaja naroda i onoga za šta je on glasao skupo bi koštala Nermina Nikšića i SDP (Foto/Video)

Izdaja naroda i onoga za šta je on glasao skupo bi koštala Nermina Nikšića i SDP (Foto/Video)

Ako je Mata Britanga lakmus papir, koji je potegao dalek put od Laktaša pa do balkanskog Teherana sa previše džamija, kako je onomad Dodik volio nazvati Sarajevo, da bi intervjuisao predsjednika SDP-a Nermina Nikšića, tajna večera i sastanak sa osvjedočenim neprijateljem sva tri napaćena naroda nije bio uzaludan. Ako je suditi prema naprasnom pomirujućem tonu, da se tobože vlast u Republici Srpskoj i Federaciji BiH ne trebaju gledati preko nišana već blisko sarađivati na svim nivoima, i stavovima koje je Nikšić iznosio tokom gostovanja u emisiji Telering na Fabrici mržnje, laži i zla zvanoj RTRS, pala je velika nagoda na štetu naroda i države. Nikšić je za nekoliko dana doživio „prosvetljenje“ i veliki zaokret, koji će teško opravdati ako pređe Rubikon i svjesno preda ključeve države Dodiku, svjestan pogubnih posledica.

Pred dan odluke vrata svih režimskih medija otvorena su bošnjačkim političarima koji su spremni sa simbiozu sa režimom, da zaborave uvrede, napade, tenzije i poniženja, pa je tako i Ćamil Duraković dobio veliki prostor na ATV-u, jer i on u Dodiku vidi neku novu energiju čim mu je obećao da će mu dati 2,5 miliona maraka iz budžeta, da i on malo glumi Deda mraza među Bošnjacima.

Neka Dodik, Čović i Nikšić, trojka, osmorka i 15-ka sarađuju koliko hoće, piju, jedu i dogovaraju kombinacije svaki dan na račun naroda, ali nek akteri znaju da će eventualna predaja 4-og delegata u Domu naroda Dodiku, ponavljanje greške počinjene 2018. godine, biti neoprostivo i da će političke posljedice biti katastrofalne.

Nikšić mora biti svjestan da će gnjev i pritisak javnosti biti toliki da će ugroziti i poziciju premijera Vlade Federacije, na koju se začešljao nakon pakta sa Čovićem, i da se sve može urušiti kao kula od karata, jer narod i javnost, ali i koalicioni partneri, neće oprostiti iznevjerena očekivanja, prevaru, izdaju i prodaju za šaku srebrenjaka i funkcija.

Ko se u mlijeko opeče i u jogurt duva, a poučno je svima, koji namjeravaju sa đavolom da tikve sade, da pogledaju gostovanje Bakira Izetbegovića u emisiji Mreža na Federalnoj televiziji.

Bakir priznaje da su on i SDA 2018. godine počinili veliku grešku, praveći pakt sa Dodikom, te me je u više navrata citirao, čak mi i tepao, dobro analizirajući svaki moj nastup.

 

Kocka je bačena, sve će se znati za nekoliko sati. Ustupci, povlađivanje i povlačenje pred nasilnicima i tirjanima samo im je davalo novu snagu da krenu u rušilačke pohode, a ako Nikšić i osmorka žele da nagrade Uzurpatora jer je njih narod kome pripadaju uporno vrijeđao na najprimitivniji način, podizao tenzije, zveckao oružjem i dovodio situaciju do ivice pucanja, a sa druge strane pljuvaju u ispruženu ruku pristojnih i korektnoj koji se godinama u teškim okolnostima bore za normalizaciju odnosa i smirivanje tenzija, borbu protiv zla, pomirenje, zaštitu obespravljenih i sirotinje, onda se moraju suočiti sa posledicama, koje će biti mnogo veće nego što mogu i da zamisle, a nemoj da kasnije bude da ih nisam upozorio.

Činjenica da danas poskupljuje mlijeko, sutra struje, prekosutra grijanje i gorivo, da su gužve na autobusima jer narod bježi glavom bez obzira gubeći nadu da ćemo se uskoro osloboditi zla, su samo neki u nizu tužnih pokazatelja da je tirjanski režim u Republici Srpskoj najveći neprijatelj naroda i države, koga je razorio i uništio, a svaki prijatelj tirjana je moj i neprijatelj naroda! Funkcija bude i prođe, ali žig izdaje će pojedinci morati da nose do kraja života.

Nema predaje! Neka bude što biti ne može, neka bude borba neprestana do konačne pobjede!

Piše: Nebojša Vukanović
Video: FTV/youtube.com
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter