Izgleda da mu se ne piše dobro: Gigant, navodno, ukida legendarni limuzinski model


Izgleda da mu se ne piše dobro: Gigant, navodno, ukida legendarni limuzinski model

Tekst prenosimo sa stranice "Index Auto" zagrebačkog portala Index.hr.

Sudeći po zadnjim vijestima, Passatu se ne piše dobro.

Iako je Passat i danas jedna od najčešćih limuzina na cestama, njegovo vrijeme je definitivno prošlo. Tako vjerojatno misle i u Volkswagenu gdje su navodno odlučili ukinuti klasičan limuzinski model. Upravo tako, prijašnje glasine potvrdio je i neimenovan izvor za britanski "Auto Express" prema kojem bi ime Passat trebalo ostati na tržištu, ali isključivo kroz ponudu karavanskog modela. 

Zasad je sigurno kako će američka izvedba modela biti ukinuta 2023. godine, dok će kineska verzija uskoro proći kroz redizajn. Europski Passat će ostati, a stiže i novo izdanje koje će u ponudi imati plug-in hibrida s električnim dosegom od 100 km.

Međutim, britanski automagazin doznaje kako će limuzinska izvedba biti ukinuta. Najveća je vjerojatnost da će biti ponuđen karavan, a potom se govori i o liftbacku koji bi mogao biti duhovni nasljednik Arteona. Što se pak Arteona tiče, on definitivno odlazi u povijest. 

Passat B9 će imati još veći međuosovinski razmak, pa se očekuje rivalstvo sa Škodinim Superbom. Više komfora na MQB platformi je tek jedna stvar, a zadržavanje klasičnih motora druga. Naime, Passat će se i u novom izdanju nuditi s 2.0 TDI dizelašem te opcijski s pogonom na sve kotače. Električna izvedba je isključena.

I na koncu, novi Passat će se proizvoditi u Bratislavi sa Superbom.

Izvor: slobodna-bosna.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter