Ja Vučić Branislav Vučko, neformalni borac, neformalne čete i oklopne brigade poručujem ministru Milunoviću!


Ja Vučić Branislav Vučko, neformalni borac, neformalne čete i oklopne brigade poručujem ministru Milunoviću!

Milunoviću, mINISTRE i "ratni vojni invalidu", da "ratni vojni invalidu"... Doći će vrlo brzo vrijeme kada ćeš morati dokazivati učešće u ratu, gdje i kako si ranjen, koja si grupa invalidnosti i porijeklo imovine. Sve po redu i natenane... Ustvari, dolazi vrijeme mINISTRE... 

Ja sam onaj koji duguje poreskoj upravi, jer nisam mogao da se naplatim od jednog takvog kao ti, koji je mešetario kroz politiku. On je bio političar, a za njega je trebao platiti "biznismen", za kojeg je taj političar, a isti kao ti garantovao obrazom!?! Kako ono kažu, LOPOV za TAJKUNA. 

Kada sam tražio, a onda nakon godinu dana i molio, da plati, političar mi je slao inspekciju i prijetio kako će me zatvoriti. Na kraju je maltretiranjem zatvorio moju radnju, ali je mene otvorio. 

Ja ću moći kreditom riješiti svoje obaveze, a ti i tvoja bratija nećete proći bez zatvorske kazne, a ovo što radite borcima, pa taman da postite do kraja života, Bog vam neće oprostiti. 

Mi jesmo neformalni i tako smo već 30 godina, jer smo i u ratu, bili oni na marginama, oni neformalni. Topovsko meso, mINISTRE.. Bili smo formalni, samo kada je negdje trebalo probiti ili začepiti, mINISTRE.

U pravu si mINISTRE! Zastave su nove. Ukupna vrijednost 11 zastava je 242.00 KM. Jer je cijena jedne zastave 22.00 KM. Cijena jedne zastave na veliko je 17.00 po komadu, što bi ministre koštalo 187.00 KM. Mi smo platili samo 170.00 KM, jer se brat solidarisao sa nama za još 17.00 KM.

Imali smo 10 lenti (3 zastavice sa štampom) x 10.00 KM = 100.00 KM

Imali smo i 11 štapova koje smo vratili, jer smo ih posudili, trebaće ljudima grablje za čišćenje, a ne može bez štapa.

Da ponovimo mINISTRE, cijena jedne zastave je 22.00 KM, a na više komada je 17.00KM po komadu, a ti bi mINISTRE, TENDERSKI PLATIO, narodnim parama, 100.00 KM po komadu. 
Dakle, na 11 zastava, ti bi ministre UKR'O po zastavi 83.00 KM. 11 zastava x 83.00 KM = 913.00 KM, a ako bi se tvoj "brat dobavljač", solidarisao sa tobom, pa zaokružio, ti bi UKR'O 1,000.00 KM, pa bi "bratski podijelio" sa dobavljačem. 

Tebi bi za proteste trebalo bar 100 zastava, pa bi samo na zastavama UKR'O 10,000.00 KM... Na lentama, koje bi ti računao oko 50.00 KM po kompletu, UKR'O bi ti mINISTRE i više, neda mi se računati... Dakle mINISTRE, ti bi samo na protestima od 1. Februara, UKR'O oko 10,000.00 KM + razlika na lentama.

Ti bi mINISTRE i na štapovima UKR'O neku kintu, iako bi ih vratio, mada sam siguran, da ih ne bi vratio, jer će ti trebati na ranču...

Dakle samo na kompletu zastava, brat bratu 15.000 KM, a sa malo truda i patriotizma, jer su Srpske zastave u pitanju, ti bi mINISTRE UKR'O oko 20.000 KM.

Na neisplaćenim dnevnicama za učesnike protesta, ti bi mINISTRE UKR'O još 20.000 KM. Valja ljudima isplatiti dnevnice, prevoz obavezno, jer bi svaki učesnik, sam sebe, dovezao autobusom.

Skup je i čaj mINISTRE, a ljudi bi stalno pili, jer je bilo mnogo hladno.

Dakle, ako krenemo sa tvojim cijenama zastava i ovog ostalog, ti bi UKR'O, MAZN'O, ZAVRN'O, brat bratu, 100, 000.00 KM.

SREĆAN JE NAROD REPUBLIKE SRPSKE, SREĆAN ŠTO TI NISI ORGANIZOVAO PROTESTE, NEZADOVOLJNIH BORACA. 

U pravu si mINISTRE! Mi neformalni smo protestvovali jer smo nezadovoljni. Vidi čuda?!? Protestvujemo, a samo smo nezadovoljni...???

Za tvoju informaciju mINISTRE, nikada nisam gonjen, niti osuđivan za bilo koje krivično djelo i nemam dosije.

A, kada spominješ Liju, obavezno ustani, jer da nije bilo Lija, a i Vukova, ne bi ti imao kome biti mINISTAR. I on nije dočekao naplatu od biznismena, preko lopova.

A, za sina poginulog borca, vi ste pronašli mINISTRE da je osuđivani kriminalac, ali ne nađoste ni jednu njegovu sliku kada je bio uplakani dječak, koji je 1995 godine, čekao oca da se vrati sa Dabraca. Vratio se njegov otac, ali u sanduku, odlikovan za hrabrost...

Bila je tu i kćerka poginulog borca odlikovanog za hrabrost. Za nju niste našli, ama baš ništa, od kako joj je otac poginuo. Niste našli ni za shodno da joj kao dami ponudite da se ugrije. 

Vučić (Dušana) Branislav VUČKO
Neformalni borac 1. Kategorije
Neformalna Četa Vojne Policije
Neformalna 1. Oklopna brigada VRS 

Foto naslovna: srna.rs
Izvor: Facebook

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter