Jelena Đoković otkrila detalje: Šta se dogodilo pa je Novak odlučio da ostavi tenis (Foto/Video)


Jelena Đoković otkrila detalje: Šta se dogodilo pa je Novak odlučio da ostavi tenis (Foto/Video)

Progon iz Melburna nije zabolio Novaka kao ovaj poraz! Jelena otkrila: Htio je da ostavi tenis! On je odigrao presudnu ulogu. Novak Đoković najbolji teniser svijeta prolazi kroz težak period u karijeri.

Ono što je doživio u Australiji i tretman kao da je kriminalac dugo će ga boljeti, a da sve bude gore njegov veliki rival Rafael Nadal, osvojio je 21. rekordni grend slem u karijeri.

Međutim to nije najveća bol koju je Novak doživio karijeri.

Prema riječima njegove supruge Jelene Novak je jednom imao želju da ostavi tenis.

Ona je prije dvije godine otkrila da je Đoković želio sve da ostavi 2018. godine, nakon poraza u Majamiju od Benoa Pera u dva seta.

"Rekao mi je ‘Napuštam tenis’. Bukvalno. Rekao mi je da je izgubio u Majamiju, bio je to težak poraz, a onda nas je sve okupio i rekao ‘Ljudi, završio sam’. Ja sam bila u stilu ‘Šta?!’. A on je nastavio, ‘Edoardo (Artaldi), pričaj sa mojim sponzorima, hoću da budem čist pred njima, ne znam da li prekidam sa tenisom na šest meseci, godinu dana ili zauvek, samo im reci… Ako požele da ostanu u kontaktu s nama, u redu, a ako ne, i to je u redu, samo želim da svi budu okej što se toga tiče"

Jelena se maltene rasplakala i rekla mu da ne može da ostavi tenis.

"Plakali smo, svi. Pričali smo mu ‘Šta to radiš, nije ovo pravi trenutak to!’. Onda smo otišli na odmor… Znate, kada on reši da ne igra tenis, onda ne želi ni da ga vidi, ne želi da radi bilo šta što ima veze sa tenisom. A ja volim tenis. I, ja sam decu vodila sa nama, igrala sam tenis sa njima. A onda se i on tu pojavio trećeg, četvrtog dana. I, video me kako sam našla tu neku staru mašinu za tenis, pa ću igrati protiv nje, kad već nemam trenera. Stefan je skupljao loptice, igrali smo se, bilo je baš zabavno, nije to bilo samo klasično treniranje, na koje je on navikao. Njemu to (klasično treniranje) više nije bilo zabavno, bilo je previše ozbiljno, previše takmičarski, a on je želeo da uživa, bez pritiska"

FOTO: PROFIMEDIA

Presudnu ulogu odigrao jesin Stefan.

"Srećom, video je koliko mi uživamo na terenu, koliko nam sve to prija i onako, bez patika, bez majice, samo u šortsu, kaže ‘Mogu li, molim vas, da dobijem reket’ (smeh). A ja mu kažem ‘Ne, ne može. Ti si tenis napustio. Ovo je sada naše vreme, napusti teren’. Šalila sam se s njim, naravno. A onda mu Stefan kaže ‘Okej, tata, možeš sad ti malo’. I on uzme loptice, odservira jednom, dvaput i kaže ‘Hm, ne osećam se loše’. I onda ga ja pitam možemo li da igramo malo on i ja, pa smo i tako igrali, pa on sa decom, a poslednjeg dana odmora je uzeo i patike, obukao majicu za trening i rekao ‘Znaš, pozvaću Marjana (Vajdu) i pitati ga da mi opet bude trener. A ja sam (smeh) bila u stilu ‘Kako to misliš?’, a ostalo je istorija."

FOTO: AP

Jelena je objasnila kakav je Novak po mentalitetu.

"Tih deset dana se osećao tako da stvarno neće igrati više tenis. Jer, bila je to ona godina kada je posle operacije požurio da se vrati tenisu što pre. Rezultati nisu došli tada, a on je pokušavao da ih što pre ostvari. Ljudi su mu govorili ‘polako, uspori’, a on odgovarao ‘Ne želim da usporim!’. Jer, čak i kada ste povređeni, život vam se svodi na oporavak, a on je tu počeo da gubi… Pada. I pada. I pada… Zato je rekao ‘To je to’. Znate, nije on baš neki gubitnik (smeh), ali zapravo i jeste (odličan), jer se oporavlja, kao ptica feniks, pronađe motivaciju. Njemu je potrebno da doživi potpuni pad, da izgubi apsolutno sve, a onda krene da ponovo gradi iznova taj toranj… i taj toranj onda bude nestvaran" zaključila je Jelena Đoković.

Foto naslovna: ATA Images
Izvor: kurir.rs/sport/tenis/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter