Jeste neka svjetska i naša finansijska kriza, ali Staša Košarac se -mora- častiti limuzinom od 130.000 KM?


Jeste neka svjetska i naša finansijska kriza, ali Staša Košarac se -mora- častiti limuzinom od 130.000 KM?

Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, na čelu sa Stašom Košarcem, nabavlja tri nova vozila vrijedna čak 270.000 KM. U ovom ministarstvu su odlučili da se počaste sa jednom metalik crnom limuzinom od 130.000 maraka i dva vozila od po 70.000 KM.

Kada je u pitanju najskuplje vozilo od 130.000 maraka zatraženo je da to bude metalik crna limuzina, sa pogonom na sva četiri točka, minimalno Euro 6 standarda.

Takođe zahtijevaju da ovo vozilo ima grijanje prednjih sjedišta, info sistem za vozače, elektronsku blokadu motora, kao i elektronsku asistenciju za zatvaranje vrata.

Kako je naglašeno u tenderu potrebno je da ovo vozilo ima presvlake u kombinaciji platno/koža.

Žele i da prednja sjedišta budu elektronski podesiva, a da vozačevo bude sa memorijom, a potrebno je i da postoji podrška za leđa u prednjim sjedištima.

Kada su u pitanju jeftinija vozila, za jedno od njih je zatraženo da bude crno, dok je neophodno da drugo bude metalik sivo.

Kada govorimo o crnom automobilu on može imati manuelni ili automatski mjenjač, turbo benzin, a traže i da je pokretanje motora moguće i bez ključa.

I za ovo vozilo su zatražili da ima info sistem za vozače, kao i tempomat, multifunkcionalni kožni upravljač, ali i grijanje prednjih sjedišta.

Za metalik sivo vozilo zahtijevaju elektromehanički servo upravljač podesiv po dubini i visini, senzor za kišu, zadnju kameru za parkiranje, kao i sistem kontrole vazduha u gumama.

Podsjetimo, CAPITAL je nedavno pisao da je od početka godine na kupovinu službenih automobila potrošeno oko deset miliona maraka i to sve u trenutku inflacije, enormnih zaduženja i niskih primanja.

Piše: Bojana Ninković
Foto naslovna: Capital.ba
Izvor: capital.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter