Još samo koji dan - Hapšenje Novitovića je -disciplinovanje- Dodik najavio i hapšenje Nenada Stevandića (Foto)


Još samo koji dan - Hapšenje Novitovića je -disciplinovanje- Dodik najavio i hapšenje Nenada Stevandića (Foto)

Novi napad Milorada Dodika na stranku "Crveni Kombi": Milan Novitović uhapšen po Dodikovom nalogu; Dodik najbližim saradnicima najavio hapšenje Nenada Stevandića

1. Hapšenje Milana Novitovića, visokog funkcionera stranke Ujedinjena Srpska, samo je jedan u nizu dokaza da se između Dodika i Stevandića trenutno vodi rat do istrebljenja. 

Foto: Novitović hapšenje

2. Taj rat je započeo upravo Dodik, odmah nakon lokalnih izbora 2020. godine. Uzroke tog rata treba tražiti u Dodikovoj netrpeljivosti prema svakoj političkoj stranci koja počne da zadire u biračko tijelo SNSD-a.

3. Sva istraživanja rađena nakon lokalnih izbora 2020. godine su pokazala da Ujedinjena Srpska ima stabilan rejting, sa tendencijom blagog rasta. Taj rast se odvija na štetu SNSD-a, jer obje stranke pretenduju na isto biračko tijelo.

4. Prije više od godinu dana tužioci su uhapsili Branislava Zeljkovića, takođe visokog funkcionera Stevandićeve stranke. Tek nakon godinu dana, u jeku aktuelne izborne kampanje, tužioci su podigli optužnicu protiv Zeljkovića. Kako je i maloj djeci poznato da Dodik kontroliše sva tužilaštva u Republici Srpskoj, jasno da je podizanje opštužnice tempirano po Dodikovom nalogu.

5. Dodik se, očigledno, nije zadovoljio samo sa Zeljkovićem. Pet dana prije opštih izbora uhapšen je Milan Novitović. Interesanto je to da se Dodik prošle sedmice povjerio najbližim saradnicima da će do izbora biti uhapšen Stevandić. Stoga hapšenje Novitovića treba smatrati pripremom terena za hapšenje Stevandića.

Foto: Saopštenje Ujedinjene Srpske

6. Hapšenjem Stevandića Ujedinjena Srpska bi se gurnula ispod cenzusa, a u cijeloj toj priči profitirao samo SNSD. Dodik računa, a što je realno, da bi se tih nekoliko procenata glasova koje bi izgubila Ujedinjena Srpska prelilo na izborima na konto SNSD-a.

7. Prije nekoliko dana sam pisao o tome da je Dodikova privatna agencija „Metrics“ 22. septembra objavila lažno istraživanje, po kojem Ujedinjena Srpska ima rejting od samo 2 %. 

U isto vrijeme, navodi se da DNS ima 5 % podrške, te SP i Demos po 4 %. Time Dodik želi demotivisati birače da glasaju za Stevandićevu stranku.

8. Ovdje treba reći da je Dodik vrlo dobro upućen u sva istraživanja koja sprovode ozbiljne agencije sa sjedištem u Srbiji. Posljednje takvo istraživanje je pokazalo da Ujedinjena Srpska ima najbolji rejting od svih koalicionih partnera SNSD-a (4,3 %).

9. Da je Stevandić upoznat sa Dodikovim planovima govori i podatak da je on odbio da se pojavi na konferenciji za štampu koja je održana 14. septembra. Na toj konferenciji za štampu pojavili su se Dodik i šefovi ostalih koalicionih stranaka, izuzev Stevandića. Umjesto Stevandića, javnosti se obratio njegov (a i Dodikov) potrčko Milan Petković. (nastaviće se)

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Nezvanično/ Uhapšen Milan Novitović, direktor Republičke Civilne zaštite i kadar "Ujedinjene Srpske" Nenada Stevandića, zbog organizovanog kriminala; Novitovića je uhapsilo Posebno odjeljenje republičkog tužilaštva

Milan Novitović, direktor Republičke uprave civilne zaštite RS, uhapšen je danas po naredbi Posebnog odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Republičkog tužilaštva.

Novitović se tereti za organizovani kriminal, niz teških zločinačkih radnji i milionske štete koje je načinio pljačkajući.

Novitović je na saslušanje u Posebno odjeljenje pozvan da da izjavu o teškim kriminalnim radnjama za koje se tereti. 

Nakon što je odbio da prizna, uhapšen je i pritvoren.

Riječ je o akciji Posebnog odjeljenja, koje Novitović istražuje traje već mjesecima.

Novitović je kadar "Ujedinjene Srpske", stranke Nenada Stevandića, a poznat je po nasilništvu i brojnim javnim prijetnjama.

Protiv njega je OJT Banjaluka u julu 2018. godine podiglo optužnicu zbog prijetnji Draganu Makiviću kome je u telefonskom razgovoru zaprijetio da će ga, ako ne izmiri dugovanja prema predstaništvu firme “Alfa plam”, on “lično skinuti golog, voziti vezanog za lancem i da će lajati od Banjaluke do Vranja”. Tada je presuđen na tri mjeseca.

Novitović je u Aprilu ove godine kao savjetnika, mimo svih zakonskih osnova, zaposlio stranačkog kolegu iz "crvenog kombija" Branislava Zeljkovića, protiv kojeg je, zajedno sa još četiri lica, podignuta optužnica zbog milionskih pronevjera za vrijeme pandemije.

Zeljković je tada bio direktor Instituta za javno zdravstvo RS.

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter