Jugoslavija 1991 - najveći evropski tim svih vremena: Bilo ih je nemoguće pobijediti (Video)

Jugoslavija 1991 - najveći evropski tim svih vremena: Bilo ih je nemoguće pobijediti (Video)

Jedan od najboljih italijanskih košarkaša svih vremena Antonelo Riva smatra da je jugoslovenska reprezentacija iz 1991. najbolja evropska ekipa svih vremena.

Posljednji tim SFRJ osvojio je Evropsko prvenstvo te godine, sa svih pet pobjeda, a samo su Španci u grupnoj fazi izgubili sa manje od 10 razlike.

U polufinalu je Jugoslavija bila bolja od Francuske 97:76, a u finalu od Italije 88:73.

"Bili su prejaki za sve, bila je to najveći tim, koji je Jugoslavija imala i vjerojatno najbolja evropska ekipa svih vremena. Pokušali smo u tom finalu sve, ali bilo ih je nemoguće pobijediti. Protiv tako jakog protivnika nikada nisam igrao", rekao je Riva, bivši košarkaš Kantua i Milana, u razgovoru za "Nezavisne".

"Svaki igrač u ekipi je imao slične karakteristike kao Saša Đorđević. Vlade Divac je bio snažan centar, ali opet tehnički potkovan igrač i vrhunski asistent. Imao sam sreću da igram i u timu s njim"

Šampionski tim Jugoslavije tada su činili: Zoran Sretenović, Velimir Perasović, Aleksandar Đorđević, Toni Kukoč, Žarko Paspalj, Jure Zdovc, Predrag Danilović, Branislav Prelević, Vlade Divac, Arijan Komazec, Dino Rađa i Zoran Savić.

VIDEO:


Izvor: Vijesti