Kako će gledaoci RTRS gledati -mrsku zastavu- na ekranu? Pokrovitelji Festivala Dodikove institucije i -zli- amerikanci??


Kako će gledaoci RTRS gledati -mrsku zastavu- na ekranu? Pokrovitelji Festivala Dodikove institucije i -zli- amerikanci??

Republika Srpska – strani plaćenik i domaći izdajnik. U Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci od 27. do 31. maja održaće se Peti regionalni festival književnosti “Imperativ” u organizaciji Udruženja za promociju i popularizaciju književnosti “Imperativ”, a u saradnji sa ovom kulturnom ustanovom. I sad, pitaće se mnogi, kakve veze ima festival književnosti sa stranim plaćenicima? Ima, ima, ukoliko slijedimo logiku vlasti u RS i “prvog međ’ Srbljem” sa ove strane Drine.

Pokrovitelji ovogodišnjeg festivala književnosti su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Grad Banja Luka i, pazite sad, Američka ambasada u BiH! Blasfemija! Da sve bude gore, medijski pokrovitelj je Radio Televizija Republike Srpske. Užas! Zar “patriotske oči” gledalaca RTRS-a moraju da gledaju “đavolju zastavu” na milom TV kanalu?

Bez namjere da na bilo koji način umanjimo značaj i vrijednost događaja koji organizuje Udruženje “Imperativ”, ne možemo a da ne primijetimo, u najmanju ruku, licemjerje pokrovitelja, doduše ne svih, nego samo onih “pravovjernih” iz Republike Srpske, Ministarstva prosvjete i kulture RS i RTRS-a, prije svih. Kako su samo dozvolili da se njihov “bogougodni” logo nađe rame uz rame sa “sotonističkom” zastavom “mrskih” Sjedinjenih Američkih Država?! I još da budu zajednički pokrovitelji?! A gdje su pokrovitelji, tu su i pare, doduše ne toliko mrske kao Amerika, ali bože moj, poklonu stranih plaćenika se ne gleda u zube.

Postavlja se pitanje zašto “gospodar Republike Srpske” i njemu bliski “čuvari poretka” uzalud tupe zube o domaćim izdajnicima i stranim plaćenicima?! Jesu li uzalud širili paniku, strah i mržnju da bi njihove “perjanice” RTRS i Ministarstvo prosvjete i kulture “sklopile pakt sa đavolom”?

Da li će se sada i Radio Televizija Republike Srpske i Ministarstvo prosvjete i kulture RS naći na crnim listama “stranih plaćenika i domaćih izdajnika”? Ili su američke pare u ovom slučaju ipak drage?

Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter