Kako je Dodik ponizio Ćosića, Jugovića i sarajevski SNSD imenovanjem Amidžića za ministra finansija (Video)


Kako je Dodik ponizio Ćosića, Jugovića i sarajevski SNSD imenovanjem Amidžića za ministra finansija (Video)

Prije nešto više od 20 dana objavio sam na blogu da će Srđan Amidžić biti novi ministar finansija u Savjetu ministara BiH, umjesto Zorana Tegeltije, jer je cilj Dodika da preko nevjernog Amidžića, koji je zabio nož u leđa Igoru Radojičiću, oslabi uticaj i skreše krila predsjedniku Gradskog odbora SNSD-a u Banjaluci Vladu Đajiću.

Takođe sam objavio da će Zoran Tegeltija na funkciju direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH stupiti 15.6.2023. godine, i da se, između ostalog, obavezao da će kupiti zgradu Grand trejd od kuma Mileta Radišića za 65 miliona maraka.

Obje najave su se potvrdile tačnim, do najsitnijeg detalja, a ostaje da se vidi da li će biti bilo kakve reakcije od Ljubiše Ćosića, Jugovića, Vujičića i vođa sarajevske grupe unutar SNSD-a, koje je Dodik ponovo ponizio i nasamario. Nakon što su digli pobunu protiv imenovanja Nenada Nešića za ministra bezbjednosti, koju je Dodik ugušio prijetnjama i ucjenama, bez smjena i krvi, obećao im je da će umjesto Tegeltije, koji je podnio ostavku nakon izbora za direktora UIO BiH, za novog ministra finansija u Savjetu ministara BiH biti izabran neko od funkcionera sarajevskog SNSD-a.

Špekulisalo se da je fotelja obećana upravo Ljubišu Ćosiću, ali po običaju on je „ispaljen“, i javno ponižen, a Dodik je još jednom pokazao da izvan trougla Laktaši-Banjaluka-Srbac nema kadrova za ministre i važne funkcije kojima vjeruje.

Iako se u nekim medijima špekuliše da je čaša žuči do vrha napunjena, da bi Ćosić i Jugović, sa Vujičićem i još nekim crvenim disidentima, mogao formirati Pokret za istok, male su realno šanse da se to dogodi jer su svjesni osvete „Šefa“ i režima, i vjerovatno da će nezadovoljstvo zbog imenovanja Amidžića za ministra finansija brzo splasnuti, zbog drugih ličnih interesa i straha od kazne. Na konferenciji za novinare pitao sam Zorana Tegeltiju zašto su prevarili čelnike sarajevskog SNSD-a, ali nisam dobio jasan odgovor.

 

Podsjećanje na tekst o Srđanu Amidžiću, spletkama i dešavanjima u SNSD-u

Kontra Đajiću – Srđan Amidžić novi ministar finansija BiH

Piše: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter