Kako je i zašto zapaljen automobil narodnog poslanika DNS Predraga Nešića, brata Nenada Nešića? (Foto)


Kako je i zašto zapaljen automobil narodnog poslanika DNS Predraga Nešića, brata Nenada Nešića? (Foto)

Jutros u 6 časova u Istočnom Sarajevu zapaljeno je vozilo Predraga Nešića. Kako saznajemo, u pitanju je vozilo "Land Rover" u vlasništvu narodnog poslanika DNS-a Predraga Nešića.

Vatra sa Nešićevog džipa oštetila je i automobil koji je u vlasništvu Mladena Božovića, Nešićevog punca i šefa kabineta smijenjenog Miloša Lučića, koji je prije hapšenja obavljao dužnost ministra za civilne poslove i ljudska prava Bosne i Hercegovine.

Predrag Nešić je rođeni brat Nenada Nešića, predsjednika DNS-a.

DNS je u saopštenju naveo da najoštrije osuđuje ugrožavanje imovine narodnog poslanika Predraga Nešića i poziva nadležne organe da hitno reaguju, pronađu počinioce, eventualne nalogodavce i utvrde motiv tog vandalskog čina.

"DNS vjeruje da će institucije adekvatno reagovati i vinovnike privesti pravdi!", navodi se u saopštenju DNS-a.

Izvor: rtvbn.com

Kamere snimile paljenje Nešićevog automobila

„Ja sam malo gledao na video nadzoru, u pitanju je bijeli Golf, momak je došao sa kapuljačom na glavi, posuo gorivo po automobilu, zapalio i otišao sa tim bijelim Golfom dvojkom", kazao je Nešić u izjavi BN televiziji.

Poslanik DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Predrag Nešić (DNS), čije auto je jutros zapaljeno u Istočnom Sarajevu na parkingu ispred zgrade u kojoj živi sa porodicom,  kaže, da ga je jutros u 5:45 sati probudila eksplozija.

“Izašao sam na prozor i vidio sam da moje auto gori, u tom momentu pozvao sam policiju i vatrogasce. Oni su došli na mjesto događaja, ugasili požar. To je sve što sam vidio”, kaže Nešić, dodajući da je dao izjavu u policiji.

Kaže da ga nije strah i da nije tražio policijsku zaštitu.

Taj prostor, kako kaže Nešić, pokriven je velikim brojem kamera. 

„Ja sam malo gledao na video nadzoru, u pitanju je bijeli Golf, momak je došao sa kapuljačom na glavi, posuo gorivo po automobilu, zapalio i otišao sa tim bijelim Golfom dvojkom", kazao je Nešić u izjavi BN televiziji.

On je rekao da auto nije kasko osiguran.

Podsjetimo da je u opštini Istočno Novo Sarajevo zapaljen automobil „lend rover“ koji je u vlasništvu Predraga Nešića. Vatrom je zahvaćen još jedan automobil koji se nalazio pored zapaljnog vozila, a  koji je u vlasništvu Nešićevog punca Mlađana Božovića.

Predrag Nešić je brat lidera DNS-a Nenada Nešića, koga je SNSD kandidovao za ministra bezbjednosti BiH.

Izvor: rtvbn.com

Jutros gorjela vozila Predraga Nešića i njegovog punca

U Istočnom Novom Sarajevu jutros je došlo do požara na automobilu Land Rover koji je registrovan na firmu N Trade. Ta firma u vlasništvu je narodnog poslanika Predraga Nešića koji je i brat Nenada Nešića, predsjednika DNS-a.

Požar na Nešićevom Land Roveru zahvatio je i BMW u vlasništvu njegovog punca Mladena Božovića. Prema izjavama datim policiji vozila su u ulici Sarajevske brigade u Istočnom Novom Sarajevu parkirana 14.1.2023. godine u 22 sata.Požar na vozilima je lokalizovan jutros u 6 časova intervencijom Vatrogasne brigade grada Istočno Sarajevo. Na licu mjesta su i pripadnici policijske uprave iz tog grada.

Predrag Nešić najpoznatiji je kao brat Nenada Nešića, predsjednika DNS-a. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je u avgustu prošle godine Nenadu Nešiću dodijelilo zaštitu. Nešić je tvrdio da mu je ugrožena bezbjednost i zato je 3.8.2022. godine tražio policijsku zaštitu. Slobodan Vasković je na svom blogu objavio kako je Nešić zaštitu dobio zbog određenih sukoba kriminalnih grupa na području Istočnog Sarajeva. Nešić u izjavi za srpska info tvrdio da mu je bezbjednost ugrožena zbog političkog djelovanja. Nenad Nešić je jedan od glavnih kandidata vlasti u Republici Srpkoj za novog ministra bezbjednosti BiH.

Izvor: gerila.info

Land Rover Predraga Nešića je zapaljen. Izjasnilo se Tužilaštvo

Policija Istočnog Sarajeva saopštila je da traga za licem koje je rano jutro zapalilo vozilo u vlasništvu rođenog brata Nenada Nešića, predsjednika DNS-a, bivšeg direktora Puteva Republike Srpske i kandidata vlasti u Srpskoj za novog ministra bezbjednosti BiH.

Foto: Blog Slobodana Vaskovića/Zapaljen Land Rover Predraga Nešića

Gerila info je jutros prva objavila kako je na vozilu u vlasništvu Predraga Nešića odnosno u vlasništvu njegove firme došlo do požara. Gorilo je i vozilo BMW u vlasništvu Nešićevog punca Mladena Božovića. BMW je bio parkiran pored Nešićevog Land Rovera. Paljevina je otkrivena jutros u 5 i 50. Intervenisala je vatrogasna jedinica iz Istočnog Sarajeva. Božović je inače šef kabineta uhapšenog ministra za ljudska prava BiH, Mladena Lučića. Lučić je rođeni brat kuma Nenada Nešića.

Miloš Lučić je uhapšen zbog sumnji u zloupotrebu položaja, protivzakonito korištenje službene kartice i službenog automobila.

On se sumnjiči da je službenu karticu koristio za privatna plaćanja, uzimanje novca za fiktivna putovanja kao i korištenje službenog automobila u privatne svrhe. Postoji sumnja i da su službeni automobili Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH a koji su bili dio pratnje Miloša Lučića korišteni za nezakonite radnje.

U aprilu je SIPA uhapsila Miloša Nikolića, pratioca Miloša Lučića i službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine. Nikolić je uhapšen prilikom prodaje deset kilograma spida a sumnjiči se za organizovani kriminal, proizvodnju i promet opojnih droga kao i zloupotrebu službenog položaja.

Predrag Nešić najpoznatiji je kao brat Nenada Nešića, predsjednika DNS-a. Predrag je poslanik DNS-a u novom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je u avgustu prošle godine Nenadu Nešiću dodijelilo zaštitu. Nešić je tvrdio da mu je ugrožena bezbjednost i zato je 3.8.2022. godine tražio policijsku zaštitu. Slobodan Vasković je na svom blogu objavio kako je Nešić zaštitu dobio zbog određenih sukoba kriminalnih grupa na području Istočnog Sarajeva. Nešić u izjavi za srpska info tvrdio da mu je bezbjednost ugrožena zbog političkog djelovanja. Nenad Nešić je jedan od glavnih kandidata vlasti u Republici Srpkoj za novog ministra bezbjednosti BiH.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo saopštili su kako preduzimaju sve potrebne radnje s ciljem rješavanja slučaja paljenja vozila Predraga Nešića.

Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter