Kako je vlast Srpske spinovala javnost? Od Kineza ni traga ni glasa, imao je svoju firmu u Zrenjaninu (Foto)


Kako je vlast Srpske spinovala javnost? Od Kineza ni traga ni glasa, imao je svoju firmu u Zrenjaninu (Foto)

Kako bi umirio nezadovoljstvo, direktor trebinjskog Kazneno-popravnog zavoda Zoran Miladinović svjesno je manipulisao i obmanjivao javnost tvrdnjama da je odbjegli Kinez Teng Qilei, poznatiji kao trebinjski Džeki Čen, navodno uočen u Lastvi kod Trebinja, u blizini granice sa Crnom Gorom, da se oko njega navodno steže obruč i da će uskoro biti uhapšen.

Odmah je i laiku bilo jasno da se radi o netačnim informacijama, spinu koji je svjesno plasiran preko lokalnih dvorskih medija, da su uzaludno policajci pretraživali teren kako bi učestvovali u predstavi direktora Zorana Miladinovića.

Vijesti se kod nas smjenjuju kao na traci, a u Ministarstvu pravde Republike Srpske i trebinjskom Kazneno-popravnom zatvoru samo čekaju da prođe vrijeme kako bi se zaboravio skandal koji je ogolio svu nemoć nakaradnog sistema. Ipak pritisak ne treba da prestane kako bi se utvrdila odgovornost svih u lancu, prije svega dirketora Zorana Miladinovića, pomoćnika ministra pravde za izvršenje krivičnih sankcija ali i ministra Miloša Bukejlovića.

Inače Kinez Qilei Teng prošle godine osnovao je u Srbiji firmu „Huayi construction DOO Zrenjanin“ a javnost nije upoznata sa detaljima njegovog poslovanja i zloupotreba, zbog kojih je osuđen u Kini i zbog čega je traženo njegovo izručenje.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter