Kazne za vjernike koji su bili na liturgiji u manastiru Zavala

Kazne za vjernike koji su bili na liturgiji u manastiru Zavala

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona najavljeno je da će prekršajno biti kažnjeni vjernici, uglavnom iz Trebinja i okoline, koji su u nedjelju prisustvovali liturgiji u pravoslavnom manastiru Zavala, u Popovom polju.

– Trenutno se vrši provjera identiteta, a obavili smo razgovor sa odgovornim licima i sačinili službenu zabilješku. U skladu sa zakonskim odredbama i propisima, kao i mjerama i naredbama koje je izdao Krizni štab Hercegovačko-neretvanskog kantona, svima ćemo izreći sankcije – rekao je portparol kantonalnog MUP-a Ljudevit Marić.

Prekršajne kazne u ovakvim slučajevima iznose 500 KM, piše Avaz.

Na zvaničnoj stranici opštine Ravno, na čijem području se nalazi manastir Zavala i koja pripada Hercegovačko-neretvanskom kantonu, navedeno je da je “u Manastiru u Zavali održana služba na kojoj je prisustvovalo stotinjak vjernika iz susjednih opština, među kojima i maloljetne djece i starijih od 65 godina”.

Pripadnici Policijske stanice Ravno zabilježili su sva vozila i njihove službene zabilješke će biti upućene nadležnim službama na daljnje postupanje, navedeno je na stranici opštine Ravno.

Izvor: srna.rs/bl mediji

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks