Kilometarske kolone: Na Horgošu se čeka satima

Kilometarske kolone: Na Horgošu se čeka satima

Na izlazu iz Srbije ka Mađarskoj na Horgošu putnička vozila čekaju oko dva sata, a na ostalim prelazima zadržavanja za putnička vozila ovoga jutra su oko 30 minuta, saopštio je AMSS.

Očekuje se i danas pojačan intenzitet saobraćaja i duža zadržavanja i gužve na mnogim deonicama u Srbiji, pa tako i na naplatnim rampama i graničnim prelazima. 

U danima vikenda najopterećeniji prelazi su Horgoš i Batrovci, jer strani državljani najčešće koriste ove prelaze na putu ka zemljama zapadne Evrope.

Zato je naša preporuka da se koriste alternativni prelazi.

Preporuka za ulazak u Mađarsku je GP Bački Breg koji je zapadnije od Kelebije i Horgoša, otvoren je 24 sata, a put do njega vodi preko Sombora. Na njemu se retko kada čeka duže od 30 minuta.

GP Kelebija je otvoren 24h za sve državljane, a na ovom prelazu trenutno su zadržavanja do 30 minuta.

Na manjim prelazima zadržavanja su takođe promenljiva, a GP Bački Vinogradi, Đala, Bajmok i Horgoš II otvoreni su od 7-19 sati.

Sa Hrvatskom koristite GP Šid, ali se i na ovom prelazu, u cilju rasterećenja GP Batrovci, često stvaraju kolone, pa savetujemo korišćenje GP Sot, Ljuba, Neštin ili Bačka Palanka na kojima su zadržavanja kraća.

Na naplatnoj rampi Sirig u toku dana mogu se beležiti duža čekanja u pravcu ka Subotici, dok se za sada čeka oko 10 minuta, a isto vreme zadržavanja očekuje vozače i na ostalim frekventim stanicama.

Saobraćaj se trenutno odvija bez zastoja i posebnih prekida uz povojne vremenske prilike koje doprinose dobrim uslovima za vožnju, saopštio je AMSS.

 

Foto: Profimedia.rs
Izvor: AMSS/Tanjug/Alo.rs