Kineski ministar Vang Ji -Vrijeme će pokazati da je Kina na pravoj strani istorije oko Ukrajine-


Kineski ministar Vang Ji -Vrijeme će pokazati da je Kina na pravoj strani istorije oko Ukrajine-

- Kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji poručio je da će vreme pokazati da je Kina na pravoj strani istorije u vezi sa ukrajinskom krizom.

Ministar Vang je, kako prenosi Rojters, rekao da se Kina “uvek zalagala za održavanje mira i suprotstavljanje ratu”, i da je njen stav uvek bio “objektivan i pošten, i u skladu sa željama većine zemalja”.

“Vreme će pokazati da su kineski stavovi na pravoj strani istorije”, naveo je Vang u saopštenju koje je objavilo njegovo ministarstvo.

On napominje da Kina nikada neće prihvatiti nikakvu spoljnu prinudu ili pritisak, i da se protivi bilo kakvim neosnovanim optužbama i sumnjičavostima prema Kini.

Vangovi komentari usledili su nakon video-poziva između američkog predsednika DŽoa Bajdena i njegovog kineskog kolege Si Ðinpinga u petak, tokom kojeg je Bajden upozorio Sija na posledice, ako Peking pruži materijalnu podršku ruskom napadu na Ukrajinu.

Si je rekao Bajdenu da se rat u Ukrajini mora okončati što je pre moguće i pozvao zemlje NATO-a da vode dijalog sa Moskvom.

Foto naslovna: Profimedia
Izvor: tanjug.rs/rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter