Najveća dilema!? Ko će napustiti Republiku Srpsku, narod ili Dodik?

Najveća dilema!? Ko će napustiti Republiku Srpsku, narod ili Dodik?

U Republici Srpskoj više nema mjesta i za Narod i za Dodika; Bilo bi odlično da to Dodik što prije shvati i ode; Narod neće ići

1. Milorad Dodik polomio je zube na Jeleni Trivić.

Predugo potcjenjivanje svih i svakog moralo ga je dovesti do greške da previdi kako se pojavila ličnost na političkoj sceni RS koje se uopšte ne dotiču njegove neistine, manipulacije, lažna obećanja, nasilni akti…

Umjesto da se povije pod naletom cunamija Dodikovih omiljenih alata za uništenje svakog ko mu se suprotstavi, Trivićeva je polomila Dodika nepokolebljivošću i karakterišući ga onakvim kakav jeste - Nečovjek, Mafijaš i Veleizdajnik.

2. Ma šta Dodik činio, ma koga angažovao, ma koliko se njegova ogavna mašinerija upinjala da degradira i ponizi Trivićevu, uprlja je lažima, svaki put mu se to vraćalo i obijalo o glavu višestruko.

3. Zato je i izgubio izbore; Zato je morao pribjeći najnečasnijim sredstvima -  masovnoj izbornoj krađi. Ali ni to nije pomoglo.

Ponovo je pobijedila Trivićkina čelična volja, njena ubijeđenost da se vrijedi boriti za narod, pravdu i spremnost da plati cijenu za to. A cijena slobode za koju se bori Trivićeva, ne lične, već slobode svih koji žive u RS, ogromna je.

4. Dodik je već teško poražen, uprkos otvorenoj podršci Zorana Milanovića, Kristijana Šmita i brojnih drugih sličnih njima, kojih nije malo; Rovare i dalje, ali ne bih se kladio da će im ovaj put proći.

5. Dodik od 02.10., dana izbora, kada ga je Trivićeva pregazila, svakodnevno kopni i uzalud ga brojni Režimski mediji pokušavaju oslikati drugačijim, snažnim, odlučnim.

6. Dovoljno je pogledati njegov jučešnji pres, uz sasluženje brojnih vozača kombi partija, da bi se shvatilo da Dodik politički nestaje. 

7. Konfuzija, dezorijentisanost, kontradiktornost, koještarije, bez ikakvog smisla i ikakvog reda. Naravno, Primitivac je najpakosnije i najniže priprijetio Vanji Bjelici Prutina i zaradio krivične prijave u Sipi i Tužilaštvu BiH. Neće to ovaj put proći bez posljedica. Niti rasizam, iskazan prema drugom pripadniku CIK-a Suadu Arnautoviću.

8. Dodik je uvijek spreman na sve, ali danas je pokazao da ne zna kuda bi. Njegove snage su nevelike, a njegovo karakterisanje pojedinaca konvertitima, dok je u potpunosti okružen istinskim konvertitima, pokazuje u kolikoj mjeri je izgubljen, u strahu i panici. 

Teška Paranoja njegovo je stvarno stanje sa tendencijom daljeg usložnjavanja.

9. Uprkos svemu, Dodik neće tek tako pasti, iako bi on najrađe kleknuo i zamolio da mu se da još jedan mandat, ali to baš i ne ide; Pokušaće neosmišljenim, adhok akcijama, čak i nasilnim, da se povrati.

Samo će dublje potonuti.

10. Najboje rješenje za njega je da se pokupi i ode iz RS; Što prije to bolje. 

U Republici Srpskoj više nema mjesta i za Narod i za Dodika. Bilo bi odlično da to što prije razumije i ode. Narod neće ići!

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter